25 BİN KİŞİLİK STADYUM İÇİN İLK ADIM ATILDI

TAKİP ET

Karaman'a yapılacak olan yeni Stadyum ile ilgili ilk adım atıldı ve Stadyum'un yeri ile ilgili 'Temel Etütd' ihalesi 28 Haziranda yapılıyor.

Konu ile igli görüştüğümüz Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Eylül ayı içerisinde 25 bin kişilik stadyumun temelinin atılacağını söyledi.

Gazetemize açıklamada bulunan Çalışkan, Karaman Kırbağı mevkiine yapılması planlanan şehir stadyumunun kapasite sayısının değiştiğini hatırlatarak stadyumun 15 bin değil 25 bin kişilik yapılacağını aktardı.

Stadyum yapımı için Gençlik Spor Bakanlığına belediye olarak 60 bin metrekare alan tahsis ettiklerini dile getiren Çalışkan, şöyle konuştu:

“28 Haziran Salı günü Karaman stadyumu yapım işiyle ilgili zemin ve temel etüdün ihalesi yapılacak. Eylül ayında yeni şehir stadyumumuzun temelini atmış olacağız. Çalışmalar 2 yıl içerisinde tamamlanmış olacak. Karaman daha modern ve kullanışlı bir stadyuma kavuşacak.”

Karaman Stadyumu yapım işi için yapılacak zemin ve temel etüdü işi hizmet alımı ihalesi de Cumartesi günkü gazetemizde yayınlanırken, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile 28 Haziran 2016 Salı günü saat 14.00'de Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kazım Karabekir Mahallesi Şehit İsa Kahraman Caddesi adresinde yapılacak.