2. Turizm Çalıştayı

TAKİP ET

Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ile MEVKA'nın ortaklaşa düzenlediği..

2. Turizm Çalıştayı 50’ye yakın seyahat acentelerinin ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un katılımı ile Karaman’da gerçekleşti.

Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıza Duru ile bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.
TÜRSAB tarafından organize edilen ve Karaman’ın tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtılmasını amaçlayan Çalıştay’ın ilk gününde; Karaman Kalesi’ndeki açılış programının ardından sırasıyla Hatuniye Medresesi, Müze Müdürlüğü, Aktekke Camii ve Yunus Emre Camii ve Külliyesinde devam eden tur, programı akşam saatlerinde Çeşmeli Kilise ve Tartan evinin gezilmesiyle sona erdi. Tur organizasyonunda ziyaret edilen tarihi ve kültürel noktalarda yetkililer tarafından seyahat acentalarının temsilcilerine bilgiler verildi. Yunus Emre Camii bahçesinde Yunus Emre’nin hayatından kesitlerin sunulduğu mizansen ise turizm temsilcileri tarafından ilgiyle takip edildi. Tartanevinde konakla ilgili olarak bilgiler verilmesinden sonra Taşkale seyirlik oyun ekibinin gösterileri de ilgiyle izlendi.
Tarihi ve turistik yerleri gezi sırasında konuşan Başaran Ulusoy, bu topraklar sevgiye ve insanlığa kucak açmıştır diyerek, “Bölüşe, bölüşe tok oluruz, bölüne bölüne yok oluruz. Ne bizi bölebilecekler, ne de bizi aç bırakacaklar. Bu ülkenin 80 milyonu birlikte beraber yaşamayı öğrenebilmiş bunu da devam ettiren bu Anadolu topraklarının bize ihtiyacı var. Siyaset bakımından ulusal konjonktürde bizi bölmeye çalışanlar halbuki yanlış yapıyorlar. 
Biz kaşınacak bir ülke değiliz, biz okşanacak bir ülkeyiz. Haziran’da vize muafiyeti koyacakmış. Gün gelecek bize vize koyanlara biz vize koyacağız. Bize ne bağışlıyorlar. 3 milyon mülteciye kucak açan biziz. Bugün Humeyni’den tutun da birçok kişiye bizim ülkemizi seçmişler. Bu ülke gelenlere emanet diye bakmış. Bu ülke tarihiyle de yüzleşmesini bilir, değerleriyle de kucaklaşmasını bilir. Biz hep dışarıya elimizi açtık” dedi.
Yeşildere İsmail Hacı Tekkesi'nde düzenlenen program sonrasında Taşkale'de bulunan tahıl ambarları ziyaret edildi.