13.Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Sergisi açıldı

TAKİP ET

Karaman'da, 13.Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Sergisi açıldı.

Sergi Park AVM'de 12-15 Şubat tarihleri arasında gezilebilecek.
13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 2009 yılından bu yana her yıl düzenleniyor.
Yarışma; tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesini; tarımsal gelişmeler ile tarım, orman, doğa, çevre ve insan ilişkilerinin, estetik ve öznel bakış açılarıyla arşivlerde yerini almasını sağlamayı hedefliyor.
Tarım, hayvancılık, orman, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, yaban hayatı; her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, besici, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyet yarışmanın konusudur. Yarışma; “Genel”, “Çiftçi”, “Öğrenci”, “Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları”, “DenizBank Çalışanları” ve “Tema” olmak üzere altı kategoriden oluşuyor. 2023 yılı “Tema” kategorisinin konusu “Sen Üret Yeter” olarak belirlendi.
2023 yılında on üçüncüsü düzenlenen yarışma jürisinde, fotoğraf sanatının iki usta ismi Reha Bilir ve Coşkun Aral “Onur Konuğu” olarak yer aldı. Bin 879 katılımcının, 7 bin 368 eserle başvuru yaptığı yarışmada altı kategoride ödül verildi, 120 eser de sergilenmeye layık görüldü.


Karaman Park AVM sergi