TSE KARAMAN’DA ARAÇ KONTROL MERKEZİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI
TSE Konya Koordinatörü Hasan Demirtaş’ın Konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; Türk Standardları Enstitüsü (TSE), ülke genelinde 77 ilde Araç Kontrol Merkezleri (AKM) oluşturmak üzere ihaleye çıkıyor. Bu ihale sonucunda hayata geçecek olan AKM’ler otomotiv sektöründe yeni bir iş ve gelir imkanı sağlayacak. TSE’den yapılan açıklamada;
İhaleyi kazanan firmalar, söz konusu hizmetleri TSE tabelası ile verecekler. Böylece otomotiv sektöründe TSE güvencesi ile yeni, karlı ve prestijli bir işe başlamış olacaklar.
Mevcut Gelire Ek Gelir İmkanı İhale şartnamesine göre; talipliler bir veya birkaç il için teklif verebilecek. İhaleyi kazanan firma 3 yıl süreyle TSE uzmanın yapacağı araç kontrol faaliyeti için işyeri ve yardımcı personel hizmeti sunacak. Söz konusu firma o ilde ihtiyaç duyulacak yeni AKM’leri de açma hakkına sahip olacak.
Teklif verecek firmaların ilin araç yoğunluğuna göre 80 ila 240 m2 arasında kapalı alanı olan işyerine sahip olmaları veya ön kira sözleşmesinin bulunması, ayrıca söz konusu işyerlerinin sanayi siteleri ve sanayi sitelerine yakın konumda olması gerekiyor.
Firmaların işyerlerinin uygun bulunması halinde ihaleyi kazanan firma mevcut işinin yanında araç kontrol hizmeti de verebilecek. İhaleyi kazanan firma kontrol edilen araç başına bir hizmet bedeli alacak.
İhale 1 Kasım’da
01.10.2016 tarihli gazetelerde yayınlanan ihale ilanına göre ihale 01.11.2016 tarihinde gerçekleşecek. İhale şartnamelerine www.tse.org.tr adresinden veya TSE müdürlüklerinden ücretsiz olarak erişim imkânı bulunmaktadır. TSE ile paydaş olmak isteyen firmalara önemle duyurulur.”denildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: