*Soruşturmanın ardından bir grup Avukat ta konunun ayrıntılı araştırılması için Savcılığa Yazılı Müracaatta bulundular.
Karaman Sağlık Müdürlüğü tarafından Karaman Şebeke Suyunda ‘Petro Hidrokarbonları’ tespit edilmesi nedeni ile Karaman halkına yapılan ‘Şebeke Suyu Kullanmayın’ uyarısı ile ortaya çıkan ve büyük bir şok etkisi yapan konu ile ilgili vatandaşlar endişe ile beklerken, konu Siyasi çevrelerce de eleştirilere neden oldu.
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIK LABARATUVARINA NUMUNE GÖNDERDİ
Konu ile ilgili edindiğimiz bilgilere göre; Karaman içme suyunda Petrol (Benzin/Mazot) kokusu geldiğinin bazı Basın organlarında ortaya atılmasının ardından Karaman Sağlık İl Müdürlüğü tarafından alınan numunelerin Bakanlık Laboratuvarına gönderildiği ve yapılan tahlillerde suda ‘Petro Hidrokarbonları’ tespit edildi.
Daha sonra da Bakanlıktan gelen bir ekibin de Karaman’a gelerek su numunesi alarak Ankara’da yapılan tahlillerde ilk numunede belirlenen ‘Petro Hidrokarbonları’ tespiti ile ikinci tahlil sonuçlarının örtüştüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün ‘Şebeke Suyu Kullanmayın’ uyarısı yaptığı öğrenildi.
AVUKATLARDAN KONU AYRINTILI ARAŞTIRILSIN MÜRACAATI
Karaman Halkının sağlığı konusunda en önemli etkenlerden biri olan içme suyu konusundaki gelişmeler sürerken Karaman’da bir grup Avukat da Cumhuriyet Başsavcılığı’na konunun detaylı araştırılması için müracaat dilekçesi verdi.
Avukat Hüseyin Mutlu’nun Sosyal Medya hesabından yaptığı konu ile ilgili açıklama şöyle; “Re'sen soruşturma başlatılmaması üzerine bugün sabah itibariyle müracaatta bulunulmuştur.
İnsan canı her şeyin üstünde olup; Av. Hüseyin Mutlu. İsmail Kızık, Av. Bilal Uslu, Av. Şakir Ekinci, Av. Hikmet Oğuzyiğit, Av. Mehmet Şahin, Av. Muhmamed Tayyip Cambaz imzalı konunun adli makamlarca ayrıntılı araştırılması gerektiğini belirtir müracaat dilekçesi Karaman Cumhuriyet Başsavcılığına sunulmuştur.
Dün akşam ne yazık ki şehrimiz ulusal kanal haberlerinde kötü bir olguyla gündeme gelmiştir. Olası bir krizde ilimiz yöneticilerinin refleksini acı bir şekilde gördük.
Üzülerek ifade etmek isterim ki; hemşerilerimizin ilk andan itibaren SUYUN KULLANILMAMASI bilgilendirilmesi hususun da ise ilimizde birçok kurum sınıfta kalmıştır.
Tekrar ifade ediyoruz ihmal mi sabotaj mı net bir şekilde araştırılmalıdır. Yeşildere Barajı etrafı ilgili kurumlarca acilen MOBESE kameralarıyla donatılmalı; hem belediyenin hem de sağlık müdürlüğünün su tahlil laboratuvar imkânları acilen artırılmalıdır.”
Vatandaşa su kullanmayın diye yarılıyor ancak ne zamana kadar bu zaman zarfında insanlar nasıl ne zamana kadar idare edecekler bunun için nasıl bir çözüm olacağına açıklanmalıdır.