Bayram, "Değerli üreticilerimiz Türk Şeker tarafından verilen pancar kota tamamlama avansının 8 Aralık gününe kadar tamamlayan çiftçilerimize avans verilecek şeklinde mesaj gönderildi.
Pancar çiftçimiz tarlasında pancar olmasına rağmen Türk şeker yaşananan hava muhalefeti ve kapasite düşüklüğü nedeniyle üreticilerimize randevu vermediğinden pancarını teslim edememiştir.
Kota tamamlama avansının değişik tarihlerde güncelleme yapılarak çiftçilerimizin tamamını kapsayacak şekilde yapılması daha uygun olacağı ile ilgili talebimizi Milletvekillerimize ve Türk Şeker yetkililerimize ileterek üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesi talebimizi ilettik.
Ayrıca arazide bugün itibarıyla yaklaşık 80 bin ton civarında Pancar bulunmakta olduğu bunun yaklaşık 20 bin tonu kantarlara alınacağı kalanı ise Maus ile yükleme ve direk nakliye ile fabrikaya taşınacaktır.
Geçtiğimiz günlerde kantarların 14 Aralıktan sonra kapatılması süresinin uzatılması için yetkililer tarafından gerekli çalışmalar başlatılmıştır.." dedi.
GÜNCEL
Yayınlanma: 11 Aralık 2024 - 16:37
Bayram, pancar üreticilerini uyardı
Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, pancar üreticilerini uyardı.
GÜNCEL
11 Aralık 2024 - 16:37
İlginizi Çekebilir