Bayram, "Değerli Üreticilerimiz, Bizler, var gücümüzle çalışarak üreticilerimize hizmet etmeyi ve onların sesini duyurmayı amaçlıyoruz.
Saha ziyaretlerimizde bize ilettiğiniz sorunları devletimizin ilgili kurumlarına aktarıyor, çözüm için mücadele ediyoruz. Özellikle su kıtlığı ve kuraklık gibi her geçen gün daha da derinleşen sorunları sürekli gündeme taşıyoruz. Karaman’da 5 aylık süre içinde Ekim ayından bugüne kadar toplam yağış miktarı yalnızca 100 kg seviyesinde kaldı. 2018 yılından bu yana bu durumu yetkililere iletiyor, çözüm için çalışıyoruz. Örneğin, 2050 yılına kadar Karaman’ın içme suyu ihtiyacını karşılaması beklenen İbrala Barajı’nın 2025 yılında kuruma riski taşıması, durumun ciddiyetini gözler önüne sermektedir. Barajların ve yeraltı su kaynaklarının kuruması nedeniyle, dış havzalardan su getirilmesini talep ediyor ve bu konuda yetkililere sürekli çağrıda bulunuyoruz.
Bununla birlikte, ekonomik sıkıntılar da üreticilerimizi derinden etkiliyor. Baharlık ekimlerin başlayacağı bu günlerde elektrik, gübre, tohum ve mazot fiyatlarındaki artışlar üreticilerimizi zor durumda bırakmaktadır. Ramazan ayı öncesi can suyu olacak fark ödemeleri (prim destekleri), bölgemizdeki aynı ölçekli diğer illerde dağıtılırken Karaman’da henüz verilmemiştir. Oysa geçtiğimiz yıl bu ödemeler şubat ayının ilk haftasında yapılmıştı. Desteklerin bir an önce ödenmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor, girişimlerimizi sürdürüyoruz.
Karaman’ın tarımsal marka değeri olan elma, hak ettiği pazar payına ulaşmalı ve ulusal düzeyde tanıtımı artırılmalıdır. Bu kapsamda, ulusal haber ajansları ve TV kanallarında Karaman elmasını anlatmaya devam ediyoruz.
Bizim amacımız, bireysel tanıtım yapmak değil; çiftçimizin bize verdiği emaneti temsil etmek, üreticimizin haklı sesini en geniş kitlelere ulaştırmak ve çözüm mercilerine taşımaktır.
Ayrıca Karaman’ın, Konya-Karaman olarak anılmasından ve ‘Orası neresi?’ diye sorulmasından kurtulmasını istiyoruz. Karaman, ülkemizin en önemli tarım havzalarından biri, Türkçenin ve elmanın başkentidir!
Ziraat Odası olarak, siz değerli üreticilerimizin sendikasıyız ve gücümüzü sizlerden alıyoruz. Saha ziyaretlerinde bize ilettiğiniz her sorunu ilgili makamlara iletiyor, ulusal ve yerel basının desteğiyle sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.
Bu çalışmalara katkı sağlamak için çiftçimizin menfaatına olan konulardaki açıklamalarımızı sizlerde kişisel sayfalarınızda paylaşırsanız 30 binden fazla çiftçimizin desteğiyle sorunlarımızı daha güçlü bir şekilde duyurabilir, çözüm için daha etkili olabiliriz.
Bölge tarımımızın sürdürülebilirliği için bu konular hayati önem taşımaktadır. Siz değerli üyelerimizin desteğiyle sesimizi daha gür duyurabilir, çözüm için daha güçlü adımlar atabiliriz.
Birlikte daha güçlüyüz!" dedi.
GÜNCEL
Yayınlanma: 22 Şubat 2025 - 10:08
Bayram: "Karaman, ülkemizin en önemli tarım havzalarından biri, Türkçenin ve elmanın başkentidir!"
Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, su sorunuyla ilgili açıklamada bulundu.
GÜNCEL
22 Şubat 2025 - 10:08
İlginizi Çekebilir