Ziraat Odası Başkanı Bayram'dan Çiftçiye Sarı Çakar Lamba Ve Reflektör Uyarısı

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yaklaşan tarım sezonunda üzücü kazaların yaşanmaması için çiftçiyi traktörlerine sarı çakar lamba ve römorklarına reflektör taktırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bayram açıklamasında, "Değerli üreticilerimiz tarım sezonun başlaması ile üzücü kazalar yaşanmaması için trafik kurallarına lütfen uyalım. Karayolları Trafik Kanununa göre traktörlere geceleri yolda diğer sürücüler tarafından fark edilmeleri için  sarı çakar lamba, traktör römorkları ve diğer römorkların arkasına da 2 tane reflektör taktırılması zorunlu olup, çalışır durumda olması gerekmektedir. Trafik kazaları sonucu ölüm ve yaralanmaların önlenebilmesi ve cezai işlem uygulanmaması  için sarı çakar lamba ve reflektörlerin acilen taktırılması gerekmektedir" dedi.

Bayram, ayrıca hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi (prim) desteği başvurularında son günün 30 Nisan Cuma olduğunu hatırlatarak, destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin, başvurularını 30 Nisan Cuma günü mesai saati bitimine kadar Tarım ve Orman İl müdürlüğüne yapmaları gerektiğini hatırlattı.