Zeytin Sezonu Başladı

TAKİP ET

Zeytin 5-8 lira arası satılıyor

Her mevsim sofraların vazgeçilmezi olan zeytinin sezon hasadına başlanmasıyla semt pazarları alıcısı ve satıcıyı buluşturmaya başladı. 

Semt Pazarlarındaki yerini alan zeytinin bu yıl bol olduğu, fiyatının da geçen yıla oranla pek değişiklik olmadığı öğrenildi.

Karaman'da Cumartesi günleri kurulan semt pazarında yakın köylerinden gelen zeytinler satışa sunulmaya başladı. 

Zeytin almak isteyen vatandaşlarda semt pazarlarına akın etti. Semt pazarlarında yere tezgahlarını açan zeytin satıcılarının müşterileri oldukça yoğun. 

Sofraların vazgeçilmezi olan zeytini dalından toplayarak semt pazarına getiren köylü satıcılar ürünlerini pazarlamak için kasalarla alıcıların önüne koydular.

Pazarlara yönelen vatandaşlar zeytini kasalarla alırken, bazı satıcılar müşteriye kolaylık olsun diye satışını yaptığı zeytini makinesinde kırdırma hizmeti de veriyor. 

Pazarda kırma makinesi olan satıcıları genelde tercih eden vatandaşlar, satın aldıkları zeytini olduğu yerde kırdırıp evlerine götürme imkanı buluyorlar. 

Satıcılar ise, aldıkları zeytinlerini kırdırmak isteyen vatandaşlara böyle bir kolaylık sağladıklarını bu durumdan hem alıcı hem de kendilerinin memnun olduğunu belirttiler.

Satıcılar zeytinin kilosunun 5 ile 8 lira arasında alıcı bulduğunu açıkladılar.