YURTDIŞI TEMASLARI..

TAKİP ET

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Başkanlığındaki Ekonomi Yönetimi, yatırımların artırılması için yurtdışı atağı başlattı.

ELVAN’DAN YATIRIMLARIN ARTIRILMASI İÇİN YURTDIŞI ATAĞI


Bakan Elvan, Ekonomi Bakanı Zeybekçi ile 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini anlatmak ve yatırımların artırılması için yurt dışı atağını başlattı.
Elvan ve Zeybekçi başkanlığında oluşturulan heyetler farklı ülkelerde FETÖ darbe girişimini anlatıyor. FETÖ örgütünün yurt dışı ayağındaki isimler de hem 15 Temmuz darbe girişiminin dünyaya anlatılması hem de karşılıklı yatırımların artırılmasını baltalama peşine düştü. Bakan Zeybekci'nin Hollanda, İtalya, İngiltere ve Danimarka ziyaretlerini sabote etmek için yoğun çaba gösteren örgüt üyeleri son olarak Kalkınma Bakanı Elvan'ın Kuveyt ve Katar temaslarında ortaya çıktı.
Kuveyt'teki basın toplantısında terör örgütünün uzantıları hem programları sabote etmeye kalktı hem de Türkiye aleyhine çirkin bir kampanya başlattı. Kuveyt'te Bakan Elvan'a toplantının gündemi belli olmasına rağmen bazı yabancı medya mensupları tarafından ziyarete ilişkin Türkiye'yi ve hükümeti suçlayıcı farklı sorular yöneltildi.
Heyette AK Parti, MHP ve CHP'den milletvekilleri bulunmasına karşın da Türkiye'de ayrışma olduğuna yönelik değerlendirme yapıldı. Yine FETÖ'yle ilgili sorulara Bakan Elvan'ın "Bunlar Türk vatandaşlarının halkımızın üzerine silah doğrulttular, 242 vatandaşımızı şehit ettiler. Tanklarla insanlarımızın üzerine yürüdüler. Uçaklarla TBMM'ye bomba attılar. Bunları serbest mi bırakacaktık" şeklindeki cevabı üzerine kalem ve defterler bir kenara bırakılarak not almama yöntemi izlendi.