Yurtbaş'tan Gönüllere Dokunacak Anlamlı Proje

TAKİP ET

Karaman'ın tanınmış simalarından Diş Hekimi Ahmet Yurtbaş, gönüllülük esasına dayalı olarak başlattığı ve toplumun kanayan yarası haline gelen bağımlı bireylerin topluma kazandırılması noktasında ilk adımı atarak anlamlı bir projeye imza attı.

Ülkemiz ve Karaman genelinde giderek artan uyuşturucu madde kullanımında yaş ortalamasının 12’lere kadar düşmesine duyarsız kalmayan işadamı Ahmet Yurtbaş, bağımlılık yapan yasaklı maddelerden gençleri kurtarmak ve korumak amacıyla gönüllülük esasına dayanan bir sosyal sorumluluk projesi başlatarak, bağımlı bireyleri topluma kazandırmayı hedefliyor.

Bu projeyle ilgili olarak kendisiyle görüştüğümüz Diş Hekimi Ahmet Yurtbaş, “Son yıllarda hepimizi rahatsız eden toplumsal olarak ahlaki değerlerimizin yanı sıra örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi unutan bir gençlikle karşı karşıyayız. Bu noktada birey olarak herkese bazı görevler düşüyor. Gittikçe yozlaşan gençlerimizi daha ahlaklı, daha örf ve adetlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmek için adımlar atmalıyız. Bozulan değerlerimizin önüne geçmek, toplumdaki bu kötü gidişata dur demek ve özellikle boşluğa düşen, ya da çevresindekilere özenerek uyuşturucuya yönelen gençlerimizin elinden tutmak amacıyla biz küçük bir adım attık. İnşallah bu adımın devamı gelir ve bu yolda birçok gencimizi toplumumuza daha faydalı bireyler olarak kazandırabiliriz. Kötü alışkanlıklar edinen gençlerimize umut olmak için çıktığımız bu yolda onları içinde bulundukları bataklıktan çekip almak ve toplumda saygınlık kazandırmak amacıyla başlattığımız projeyle her ay 3 bağımlı bireyi bağımlılıklarından kurtarmayı hedefliyoruz. Bu projeyle özellikle ailelerinin maddi durumları iyi olmayan bağımlı gençlerimize öncelik vereceğiz. Bu gençlerimiz veya aileleri bizlere bağlı bulundukları muhtarlıklar aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Muhtarlıklar aracılığıyla başvuran bağımlı bireylere Teknoloji Sağlık Merkezimizde psikolog eşliğinde biorezonans yöntemiyle tedavi uygulayacağız. Bu tedaviyle bireylerin kötü alışkanlıklarından kurtulmaları sağlanacak. İlk başta Her ay 3 bağımlıyla başlayacağımız projede hedefimiz en az 30 bağımlı gencimizi uyuşturucu illetinden kurtarmak olacak. Tedavi masraflarının hepsini şahsi olarak kendim karşılayacağım. Toplumdaki bu kötü gidişata bir dur demek için ben bir adım attım. İnşallah bu adım gerekli desteği görürse ileriki zamanlarda bununla ilgili bir dernekte kurmayı düşünüyorum. Toplumun kanayan yarası haline gelen bu konuda herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Bağımlı bireylerin toplumda yer edinebilmesi için devlet ve hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız olacak. Bu konuda farklı düşüncelerim var. Mesela gençlerin kötü alışkanlıklarından arınıp, kendilerini geliştirebilecekleri bir kamp ve rehabilitasyon merkezi oluşturulabilir. Buna benzer birçok aktivite ve proje gerçekleştirilebilir. Çıktığımız bu yol belki kolay değil. Ama vazgeçmek niyetinde de değiliz. Gençlerimize sahip çıkmalıyız ki toplumsal değerlerimize yeniden kavuşabilelim. Bu projede verdiğiniz destek için sizlere de ayrıca teşekkür ederim” dedi.