Yunuskent Futbol Sahası Sentetik Çim Yüzeyi Yenileniyor

TAKİP ET

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün 2020-2021 yılı bakım, onarım çalışmaları kapsamında Yunuskent Futbol Sahası'nın sentetik çim yüzeyi yenileniyor.

Karaman’dayaklaşık 8 yıl önce sentetik çim yüzeye kavuşan ve birçok amatör spormüsabakası ile antrenmanlara ev sahipliği yapan Yunuskent Futbol Sahası’ndasentetik çim yüzeyi yenileme çalışmaları başladı.

23 Aralık 2020tarihinde yapılan ihale sonucu ilgili firma tarafından başlanan sentetik zeminyenileme ve bakım onarım işleri kapsamında çalışmalar sürüyor. Yunuskent FutbolSahasının çim yüzeyi aradan geçen zaman, müsabakalar ve antrenmanlarla yoğunkullanım sonucu yıpranmıştı.

Yapılan işlerkapsamında Yunuskent Futbol Sahası’nda yer alan mevcut sentetik zeminkaldırılarak sentetik çim yüzey tamamen yenilenecek. Yunuskent FutbolSahası’nda onarım işlerinin tamamlanmasının ardından Amatör Lig, altkategorilerde müsabakalar ve antrenmanlar tekrar yapılabilecek.

Yunus EmreSpor Kompleksi’nde ayrıca Yunuskent Futbol Sahası sentetik çim yüzeyi yenilemeçalışmalarının yanı sıra açık basketbol sahası yapım işi de başlıyor. Kompleksiçerisine yapılacak olan açık basketbol sahası ile gençlerin boş vakitlerini eniyi şekilde değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzak tutulmaları ve sporayönlendirmeleri amaçlanıyor. Açık basketbol sahası yapım işi tamamlandığındaise gençler modern bir tesise kavuşarak, hizmetlerden ücretsiz bir şekildeyararlanabilecek.