Yunus'tan Günümüze Karaman Şairler Seçkisi Tanıtıldı

TAKİP ET

Şair ve Yazarlar Bir Araya Geldi

Karamanlı şair ve yazarların bir araya gelerek oluşturduğu ‘Yunus’tan Günümüze Karaman Şairler Seçkisi’ adlı şiir kitabı kamuoyuna tanıtıldı.

Öğretmenevinde düzenlenen tanıtım toplantısına daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, şairler, yazarlar, gazeteciler, araştırmacılar, iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

Gazeteci-Yazar Hasan Özünal yaptığı konuşmada, “Şair ve yazar arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde edebiyat ve şiir konusunda bir hareket getirelim dedik. İçimizde Türkiye çapında çok büyük ödüller almış ama Karaman’da tanınmayan, eserleri bestelenmiş çeşitli yerlerde yayınlanmış, kitapları çıkmış ama yayınlanmamış kardeşlerimiz var. Bir araya gelelim bir araya toplanalım dedik. Son iki yılda Karaman’da eser patlaması yaşandı. Ben artık Karaman’da çıkan kitapların sayısını hatırlayamaz oldum. O çalışmaların neticesidir ama o çalışmalardaki değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İLESAM Türkiye çapında ilim ve sanat eserler birliğidir. Karaman’daki temsilcisi de Hikmet Elitaş kardeşimizdir. Ankara Genel Merkezi bize bu tür konularda destekler verdi yardımcı oldu. Zaman zaman toplantılarımız da bizlere Ankara’dan destek verdiler. İLESAM’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ANTOLOJİMİZ 240 SAYFADAN OLUŞTU”

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Karaman Temsilcisi Hikmet Elitaş ise “Çok değerli hocalarımız Yusuf Yıldırım, Hasan Özünal, Mestan Karabacak ve Osman Nuri Koçak ile birlikte oluşturduğumuz komisyon neticesinde hazırladığımız Yunus’tan Günümüze Karaman Şairler Seçkisi hazırlandı ve görücüye çıktı. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Antolojimiz 240 sayfadan oluştu. 2 bölüm halindedir. Birinci bölümde ebediyete intikal etmiş Karamanlı şairlerimize yer vermeye çalıştık. Onların aramızda olduğunu hatırlatmak istedik. İkinci bölümde 35 kadar çalışmalarını takip ettiğimiz Karaman edebiyatında var diyebileceğimiz arkadaşlarımızı antolojimize dahil ettik. Kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“KARAMAN’IN EN BÜYÜK SIKINTISI SAHİPSİZLİKTİR”

Yusuf Yıldırım da “Karaman’ın en büyük sıkıntısı sahipsizliktir. Kültürel anlamda olsun şehir sorumluluğu olsun şehircilik anlamında olsun. Şuan Karaman derin bir şekilde sahipsizliği yaşıyor. Çalışma arka planda çok güzel hikayeler biriktirdi. Bu çalışma Karaman’da ortak aklın nasıl hareket edeceğini ve bu ortak aklın nasıl bir iş çıkartabileceğini çok güzel örneklik etti. Kapak çalışmasında ön ve arka kapakta Yunus Emre silueti var. Biz Yunus Emre’nin gölgesinde biz bu çalışmayı yapıyoruz mesajını vermek için böyle bir çalışma yaptık. Şairlerden ise sadece vefat edenleri kapağa taşıyabildik” dedi.

Mestan Karabacak ise konuşmasında, “Bu birliktelik ve dayanışma bir güzel meyve ortaya koydu. Bu meyve Karaman’ın kültür ve sanat hayatına renk ve değer kattı. İnsanlar gelip geçicidir. Kalıcı olan eserlerdir. Sözün uçtuğu yazının kaldığı malum bir gerçektir. Şehrimizin tarihine edebiyat sanat hayatına iz bırakan eserler armağan etmek, katkıda bulunmak bizler için gurur vesilesidir” dedi.

“KİTAP ÇIKARMAK ZOR İŞTİR”

Osman Nuri Koçak da “Edebiyatla uğraşmak yetmiyor. İfade etmek hususunda sıkıntılarımız var. Öyle ozan öyle edebiyatçı arkadaşlarımız var ki kitaplaştıramadığı için elinin altında yığınlarca çalışma bekleyen arkadaşlarımız var. Kitaplaştıramamasının tek sebebi de ekonomidir. Kitap çıkarmak pahalı bir iştir. Kitapla uğraşmak pahalı bir iştir. Onu beğendirmek onu yapmak onların hepsi zordur ama kitap çıkarmak zor iştir. kitap çıkarmaya İLESAM bünyesinde oluşturacağımız bir fonla kitap çıkarma sıkıntısı çeken arkadaşlarımızın kitaplarını daha rahat çıkarmalarını sağlayabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şair ve yazarlar söz alarak kitap hakkındaki düşüncelerini paylaştı.