YUNUS EMRE İÇİN TÜM TÜRKİYE YARIŞACAK

TAKİP ET

Eserleri ve fikriyatıyla Anadolu Türk Kültürünün en önemli figürlerinden biri olan Yunus Emre için 81'ilden bütün vatandaşların katılabileceği "Yunus Gibi" resim yarışması düzenleniyor

Evrenselliği ile dünyaya nam salmış olan Yunus Emre,  Afyon’un Emre Sultan Köyünde, lsparia’nın Uluhorlu İlçesi merkezinde, Eskişehir’in Yunus Emre Köyünde, Karaman merkezinde ve Aksaray İli Ortaköy ilçesi Sarıkaraman’da 5 tane anıt mezarı bulunuyor. Yunus Emre evrenselliği ile herkesin sahiplenmek istediği önemli bir şahsiyet olarak karşımıza çıkıyor. Böyle önemli bir şahsiyet için de her yıl Türkiye'nin farklı bölgelerinde Yunus Emre için yarışmalar  yapılıyor ve derece alanlar ödüllendiriliyor. Bu doğrultuda Uluslararası Eskişehir Kültür ve Sanat Haftası kapsamında para ödüllü "Yunus Gibi" temalı resim yarışması yapılacak. Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenecek olan yarışmaya 81 ilden herkes katılabilecek.

            Yarışma ile Yunus Emre'nin anısını somutlaştırmak, Yunus Emre’nin evrensel fikirlerini resim sanatının diliyle yorumlamak ve Türk sanatçılarının Yunus Emre üzerine sanat dünyasına yeni eserler kazandırmaları amaçlanıyor.

            Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşların 26 Nisan'a kadar başvuruda bulunması gerekiyor. Yarışmada 5 bin liraya kadar para ödülü verilecek.

            Yarışma ile alakalı olarak daha fazla bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, Eskişehir Valiliğinin resmi web sitesinden faydalanabilir.