Yunus Emre Hatıra Parası Tanıtım Lansmanı Karaman'da Yapılacak

TAKİP ET

*KAREV'in Girişimleri ile Darphane Tarafından Altın ve Gümüş Olarak Basılan 'Yunus Emre' Hatıra Paralarının Tanıtım ve Satışa Başlama Lansmanı 15 Kasım'da Karaman'da Yapılacak.

UNESCO Tarafından 2021 Yılının Yunus Emre Yılı İlan edilmesi ve Cumhurbaşkanlığı tarafından da ‘Yunus Emre ve Türk Dili Yılı’ olarak ilan edilmesi üzerine Türkiye genelinde ve Karaman’da bu konuda birçok etkinlik düzenlenirken, Karaman ile ilgili çok önemli bir etkinlik olan ve Karaman Eğitim Kültür Vakfı’nın girişimleri ile Darphane Müdürlüğü’nce basımı yaptırılan, üzerinde Karaman Yunus Emre Camii ve Yunus Emre Divanı Karaman Nüshasının yer aldığı Altın ve Gümüş Hatıra Paralarının tanıtım ve Satışının başlatılması ile ilgili Lansmanının Karaman’da yapılacağı öğrenildi.
Konu ile ilgili görüştüğümüz KAREV Başkanı Veli Bozkır şöyle dedi;
“Uluslararası düzeyde tarihe geçecek Karaman için son derece önemli bu projenin lansmanı yapılmalı idi. Buradan hareketle Darphane ilgilileri ile görüştüm satışı durdurmalarını rica ettim satışı durdurdular ve lansmanı yapıldıktan sonra tekrar satışa sunulacak.
Karaman Valimiz ve Karaman Belediye Başkanımız ile telefonla görüştüm 15 Kasım Pazartesi günü 13.30 da Yunus Emre Camisi/Türbesi önünde tüm kesimlerin katılımı ile Yunus Emre hatıra Para lansmanı yapılacak.
Programa Karaman Milletvekilleri, Ankara'da Sayın bakanımız bürokratlarımız, Karaman'da STK’lar yerel basın ve diğer tüm kesimler davet edilerek görkemli bir organizasyon gerçekleştireceğiz.
UNESCO'nun 2021 yılını Yunus Emre yılı ilan etmesi asabiyle durumdan vazife çıkarıp ortaya koyduğumuz projeleri bir bir hayata geçirmenin mutluluğu ve gururu ile tüm Karamanlı hemşehrilerime selam ve sevgilerimi iletiyorum.” dedi.
Karaman ile ilgili çok önemli çalışmalar imza atan KAREV’in Yunus Emre konusunda da gösterdiği bu önemli katkıları Karaman kamuoyuna büyük takdir topladı.
15 Kasım 2021 Pazartesi günü yapılacak Lansman Karaman’ın tanıtımına v özellikle de Yunus Emre’nin Karamanlı olduğu, türbesinin Karaman’da olduğunun da önemli bir katkı sağlayacak. Bu önemli hizmette emeği geçen herkesi Uyanış Gazetesi olarak tebrik ediyoruz.