Yumru Tepe'de Tebdil-i Kıyafetle Denetim Sonuç Verdi

TAKİP ET

Yumru Tepe; Karaman'ın Bayır, Ada, Kalaba ve Akçaalan Köyleri yolunda Çukur Köyü'nden sonra dik yokuşuyla ünlü bir tepe. Yol dik ve dar.

Ulaşımda, yol güzergâhında yıllardır yapılan çalışmalar yarım yamalak sürmekteydi. 
Ta ki Karaman Valisi Sayın H. Engin Sarıibrahim’in Kalaba Köyü’ne gitmesiyle değişti.
Kalaba’da bir vatandaşın evinin yanması nedeniyle köyde yerinde incelemede bulunan Vali H. Engin Sarıibrahim, yolun vahim durumunu görür. Hemen İl Özel İdaresi’ne emir verir. “Bayır yolu yapılmalı, bütün yol yapım araçları Yumru Tepe’ye.”
Bir hafta içinde yol yapımı denetlemek için Valimiz H. Engin Sarıibrahim, yola düşer. Kendi özel arabasıyla, yanında ne şoför, ne de koruma olmaksızın.
İl Özel İdaresi yolda tam çalışmakta, yol yapımı hızla ilerlemektedir. Bu, tebdil- i kıyafet denetim; köylülerin dilinde konuşulmakta. Yumru Tepe yolunun yapılacağı inancı kesinlik kazanmakta.
Bölgede kendi mülkü de olan ve bulunduğu yere çabaları ile güzellikler katarak büyük takdir toplayan Karaman’ın tanınan ve sevilen İşadamı ve Gazetemiz Yazarı Celalettin Ölmez konu ile ilgili verdiği bilgilerden sonra yaptığı açıklamasında; “Sayın Valimizi kutluyor, dağ köyleri adına teşekkür ediyorum. Böyle denetimlere kontrollere can kurban.” dedi.



Karaman Celalettin Ölmez Engin Sarıibrahim Kalaba Köyü Yumru Tepe