Yükümlüler hayra ortak oluyor

TAKİP ET

Karaman'daki denetimli serbestlik yükümlüleri kentteki okul ve camilerin iç ve dış mekan temizliğini yaparak hem yükümlülük sürelerini topluma hizmet sağlıyor hem de hayra ortak oluyor

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Karaman İl Müftülüğü iş birliğiyle imzalanan protokol gereği; Karaman’da bulunan cami ve okullarda temizlik, bakım, onarım çalışmaları yapılıyor. Yapılan temizlik çalışmalarını ise, Denetimli Serbestlik Sisteminden yararlanan yükümlüler tarafından yapılıyor.

Yükümlüler çalışmalar kapsamında; Milli Eğitime bağlı okullarda temizlik çalışmasını okulların yarı yıl tatilinde tamamladı. Yükümlüler şimdi de; cami içinde toz alma, süpürme gibi temizlik işlerini, cami dışında da temizlik, çevre düzenlemesi, camilerin dış yapısında ufak çaplı bakım, onarım ve tadilat çalışmaları yapıyor.

GELECEĞE FİDAN DİKİYORLAR

​Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Karaman Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker, yükümlülerin yaptığı bu çalışmalara ek Karaman Orman İşletme Müdürlüğü ile Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce imzalanan protokol gereğince sosyal sorumluluk projesi kapsamında ağaçlandırma faaliyetleri de yaptığını belirtti.

HEM KENDİLERİ KAZANIYOR HEM DE KAMU

Yükümlülerin yerine getirdiği sosyal sorumluluk proje çalışmalarının olumlu geri dönüşleri olduğunun altını çizen Peker, “Kamu hizmeti cezası alanların cezalarını toplum içinde ve yine topluma faydalı bir faaliyet içerisinde tamamlaması vesilesiyle yükümlüler; topluma faydalı bir birey olma ve sosyal sorumluluk becerilerini arttırma yolunda önemli bir yol kat ediyor.” dedi.

TOPLUM HİZMETİNDEN MUTLULUK DUYUYORLAR

Karaman İl Müftülüğünce belirlenen camilerde çalışmalar yaparak cezalarını tamamlayan 50 yükümlü sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 vardiya şeklinde çalışmalarını yürütüyor. 4 saatlik vardiyalarda çalışan yükümlüler ise yaptıkları açıklamada, cezalarını topluma hizmet vererek tamamlamalarından dolayı mutlu olduklarını ifade ediyor.

Karaman Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker ise talep olması halinde, Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün bu tür çalışmalar için diğer kurumlara da destek vereceğini kaydetti.