Yörük şenliğinde buluştular

TAKİP ET

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen "İhsaniye Yörük Şenlikleri" bu yıl 7 Temmuz 2019 Pazar günü 7. İhsaniye Köyü Yedinci Yörük Şenliği yapıldı.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen "İhsaniye Yörük Şenlikleri" bu yıl 7 Temmuz 2019 Pazar günü 7. kez Yellibel - Kaya Pınar'da düzenlendi.  Yapılan şenliğe Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, CHP İl Başkanı Kadir Ergin, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Âdem Kapar ve basın mensupları yanısıra, çok sayıda davetli ile İhsaniye Köylüleri katıldı.

Yörük şenliğinde vatandaşlara seslenen Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, "Bu yıl 7.'si düzenlenen şenliğimizde köyden ve dışarıdan gelen birçok hemşerilerimizle buluşuyor, kaynaşıyor ve birliktelik dolu bir gün yaşıyoruz. Bu yılda aynı coşkuyla geçen şenliğimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

Ümit Özurt'un sunumuyla sabah saatlerinde başlayan şenliklerde çeşitli oyunlarla eğlenen davetliler programda sahne alan Havva Öğüt ve Ramazan Kolukısa'nın konserlerini dinlediler. Çekilişler, yemek ikramları ve yöresel etkinliklerle dolu dolu geçen programa katılımın yoğun olması dikkatlerden kaçmadı.

"Harika bir gün geçiriyoruz"

Şenlikte konuşan İhsaniye Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Duran Ünüvar; "Bu yıl 7.’si düzenlenen İhsaniye Yörük Şenliğimize hoş geldiniz. Her zaman ki gibi yine Kayapınar - Yellibel Mevkiinde köyümüzden ve dışarıdan gelen bir çok hemşehrilerimizle buluşuyor, kaynaşıyor ve harika bir gün geçiriyoruz. Yörük Şenliğimizin hayırlara vesile olmasını dilerim.  İhsaniye Yörük şenliğine bugüne kadar katkı sağlayan tüm beylerimize ve Şenliğimizin yapılmasında desteklerini esirgemeyen esnaflarımıza, işçilerimize, emeklilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.