Yollarbaşı Hacıbaba Dağındaki kaynaktan içme suyu olarak faydalanmak istiyor

TAKİP ET

Karaman Merkez Yollarbaşı Köyü Hacı Baba Dağı, Emirme ve Yalnızkavak mevkilerinde yıllardır boş yere akan iki kaynak suyunun, birleştirilerek borularla köye içme suyu olarak getirilmesi için köy halkı çalışmalar yapıyor.  

Günlük binlerce litre su akışının olduğunu söyleyen Yollarbaşı Köyü Muhtar Hacı Ali Küçükberber yaptığı açıklamasında; “bu tatlı su ile köyün içme suyu kalitesinin artacak ve elektrik kullanımında epey tasarrufa gidilecek. Ayrıca bu tasarruftan doğan parayla da köye yeni hizmetler için kullanabiliriz.” dedi.

Muhtar Küçükberber geçen yıl Valilik tarafından bölgeye 7.000 adet badem dikildiğini ve ağaçların bu sularla sulanması gerektiğini yoksa hepsinin kuruyacağının vurgulayıp, hem bu ağaçların hem de köyün kaliteli içme suyu kullanımı için bu konunun önemine vurgu yaptı.

4 Km.lik borunun İl Özel İdareye geldiğini belirten Muhtar Hacı Ali Küçükberber, boşu boşuna akan bu tatlı suyun bir an önce Yollarbaşı su şebekesine bağlanmasının acilen gerektiğini ve yetkililerden bu konuyu halletmelerini beklediklerini belirtti.