YOL ÇALIŞMALARI

TAKİP ET

İlimiz Ermenek İlçesi'ne bağlı Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız, Güneyyurt - Balkusan arasındaki 45 Km.lik yolun 14 Km.ye düşeceğini belirtti.

Başkan     Yağız, Güneyyurt – Balkusan yolu yapımı için Özel İdare ile protokol yaptıklarını, ekskavatörü Özel İdarenin karşıladığını masrafları ise Güneyyurt Belediyesinin karşıladığını ve bu konuda Özel idareye teşekkür ettiğini söyledi.

Güneyyurt’un Balkusan’da Dolpınar mahallesinin bulunduğunu, bu mahallede 28 hanenin bulunduğunu, bu mahallenin onayı için işleme alınmış olduğunu fakat uygulamanın bakanlık tarafından yapmamış olduğunu belirten Yağız, “Balkusan ve Dolpınar’da bulunan arazilerinin vakıfla olan problemin çözümünden sonra Dolpınar Mahallelerinin resmiyet kazanması için çaba harcayacağını dile getirdi. Balkusan’da bulunan Güneyyurt arazilerinin üzerinde kadastro çalışmalarının devam ettiğini, arazi satış işlemlerinin bitmesinden sonra Dolpınar Mahallemiz öncelikli sorunumuzdur” dedi.
Güneyyurt - Balkusan yol yapımın hızla devam ettiğini belirten Yağız, 21 Kasım 2015 günü çalışmaları yerinde incelediğini “Yol hem kısalacak hem de önceki açılan yola bağlanacak, Güneyyurtlu halkımız 45 km.lik Ermenek üzerinden dolaşmadan kendi yaylasına ve Balkusan’a varacak. Bunun yanında Kuşakpinar’daki virajlardan kurtuluyoruz. İki yıl önce Yukarı Çağlar Köyü arazileri kenarından Dolpınar’a açtığımız yola bağlantı olacak.” dedi.
Güneyyurt- Balkusan yol güzergâhının Akçaburun’da bulunan kum ocağından Katrancık istikametinden yatay bir şekilde Kuşakpinarı görmeden Üssüze çıkacağını, Akçaburun’dan Dolpınar Mahallesi arasındaki mesafenin 45 km’den 14 km’ye düşeceğini söyleyen Yağız, eskiden Ermenek çıkışından Dolpınar’a ulaşmak için 18 km yol kat ettiklerini ve yolun çok virajlı olduğunu ifade eden Yağız, “Artık halkımız çok viraj görmeden, daha az yakıt tüketerek patpatıyla yaylasına ve Balkusan’a ulaşabilecekler.” dedi.