Yine toplu taziye. Yine karantinaya alınan bir bina daha

TAKİP ET

Karaman'da yapılan tüm uyarılara rağmen vatandaşın toplu taziyeye katılma inadı devam ediyor. Bunun sonucunda ise korona vakaları artışını sürdürüyor.

Geçtiğimiz gün Larende mahallesinde 4 apartmanın karantinaya alınmasının ardından hafta sonu Sümer mahallesinde de 3 katlı bir apartman İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararıyla karantinaya alındı.

Konuyla ilgili olarak Karaman Valiliğinden yapılan açıklamada, “Karaman İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında, toplanarak aşağıda belirtilen kararları aldılar. Toplu olarak cenaze taziyesine katıldığı tespit edilen vatandaşlarda koronavirüs vakası görülmesi nedeniyle Sümer Mahallesi 1323. Sokak  no. 8 adresinde bulunan üç katlı binanın ikinci bir karara kadar 25.10.2020 saat 15.00’dan itibaren karantina altına alınmasına, binaya giriş çıkışların yasaklanmasına;

Yukarıda belirtilen söz konusu tedbirlere ve kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlarda ise Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.