Yıldızbaş; "TOBB Fen Lisesi İlimizin Gurur Vesilesidir"

TAKİP ET

Yıldızbaş, Bu Yılki YKS'da 25 öğrencinin Tıp Fakültesini, 13 Diş Hekimliği, 9 Mühendislik, 5 Hukuk Fakültesi olmak üzere 66 Öğrencinin Üniversite kazandığını belirtti.

Karaman Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Kerim Yıldızbaş, basına yazılı bir açıklama yaparak, 2019 YKS sonuçlarından dolayı Karaman TOBB Fen Lisesi ailesini tebrik etti. Yıldızbaş yaptığı açıklamada; “Son yıllarda okulumuzun gösterdiği başarılar göğsümüzün kabarmasına ve geleceğe dair umutlarımızın artmasına vesile olmaktadır.

Son üç yılın verilerine göre; 66’sı tıp, 26’sı mühendislik ve 26’sı diş hekimliği olmak üzere toplamda 118 öğrencimiz, ODTÜ’den İTÜ’ye, Bilkent’ten Hacettepe, ye ülkemizin en iyi üniversitelerine yerleşmektedirler. Tabi bu verilere diğer bölümlere yerleşen öğrencilerimizi de dahil edince, sayı daha da artmakta ve mutluluğumuz katlanmaktadır.

Yirmi yıllık bir geçmişe ve öğrenci merkezli bir eğitim anlayışına sahip olan okulumuza katkı sağlayan, geçmişten günümüze bütün emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Mehmet Kerim Yıldızbaş; “2019 YKS Yerleştirme Sonuçlarına göre okulumuz öğrencileri yine kendilerine yakışanı yaparak büyük bir başarıya imza atmışlardır. Bu vesile ile; öncelikle bu başarıda büyük pay sahibi olan başta Okul Müdürümüz Sayın Murat Şen ve çok değerli okul yöneticilerimiz olmak üzere, gece gündüz kendi öz evlatları gibi gördükleri çocuklarımız için özverili bir şekilde çalışan saygıdeğer öğretmenlerimizin, sınav döneminin ağır psikolojik baskısı altında olmalarına rağmen, evlatlarının her türlü sıkıntısına fedakarca göğüs geren kıymetli velilerimizin, öğrencilerimiz için sağlıklı bir eğitim öğretim ortamı hazırlamak adına gece gündüz gayret gösteren fedakar yardımcı personelimizin katkıları göz ardı edilemez. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ve tabii ki son olarak ülkemizin en iyi üniversitelerine yerleşen öğrencilerimizi de, elde ettikleri bu büyük başarı için tebrik ediyorum. Onlar her türlü övgüyü hak ediyorlar. Ayrıca, bu milletin onlardan çok şey beklediğini de belirtmek istiyorum. Ailelerinin ve mensubu oldukları bu milletin, onlara bir yatırım yaptığını ve bu yatırımın karşılığını, iyi yetişmiş bireyler olarak, bu millete hizmet ederek göstermeleri gerektiğini asla unutmamalarını istiyorum. Allah yollarını ve bahtlarını açık eylesin.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

TOBB Fen Lisesi 2019 YKS yerleştirme sonuçları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Karaman TOBB Fen Lisesi 2019 YKS Yerleştirme Sonuçları

TIP FAKÜLTESİ

25

DİŞ HEKİMLİĞİ

13

MÜHENDİSLİK

9

ECZACILIK

5

MİMARLIK

2

HUKUK

1

EĞİTİM FAKÜLTESİ

7

BESLENME VE DİYETETİK

1

VETERİNERLİK

1

PSİKOLOJİ

1

HEMŞİRELİK

1