Yıl değişti, mevsimler değişti... Acı hala aynı....

TAKİP ET

Bir yıl önce bugün zaman durdu ve bir daha kaldığı yerden devam etmedi.

6 Şubat 2023’te saatler 04.17’yi gösterdiğinde ülke olarak öyle büyük bir acıyla sarsıldık ki o günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Kahramanmaraş merkezli 7.2 ve 7.6 şiddetindeki iki ayrı depremde 11 şehir yerle bir oldu. 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Binlerce kişi yaralandı.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin üzerinden bugün tam 1 yıl geçti. Depremlerden etkilenen 11 ilde acının izleri hala tazeliğini korurken bu acı günlerden geriye acı hatıralar ve anılar kaldı.

Depremi yaşayan 11 ille birlikte tüm Türkiye aynı acıyla kavruldu. Karaman’da bu acıyı yaşayan illerden sadece biriydi.

6 Şubat depreminde Karaman’a acı haberler arka arkaya geldi. Depremin en çok etkilediği ve yıkıma uğrattığı Hatay’da öğretmen olarak görev yapan Ermenekli Uğur Yılmaz ve iki çocuğu, Güneyyurt nüfusuna kayıtlı Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Hakim olarak görev yapan Şeyda Kızılca Korkmaz ve eşi Bayram Korkmaz, Öğretmen Musa Sarıhan ve ailesi, Gaziantep’te ana sınıfı öğretmeni Aybala Cesur, Polis memuru İsmail Ateş ve ailesi, öğretmen Pervin Aksoy Ergül ve polis memuru eşi Kenan Ergül ile çocukları, öğretmen Gülşah Demirkol eşi ve çocukları, Lütfi Can’ın eşi ve kızı, polis memuru Rüveyda Koç Işık, Ayşe Çelikyön depremlerde hayatlarını kaybeden Karamanlılardı.

Bugün bu büyük felaketin üzerinden tam bir yıl geçti.  Yıl değişti, mevsimler değişti ama acı hep aynı kaldı. Depremde yitip giden canların acısı yüreklerde tazeliğini korurken, depremin yıldönümünde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır diliyoruz.











6 Şubat depremi Kahramanmaraş Hatay Gaziantep Adana Malatya Adıyaman Elazığ Diyarbakır Kilis Osmaniye Şanlıurfa Karaman acı