"Yetkili Makamlara Suç Duyurusunda Bulunuyoruz"

TAKİP ET

İlimiz merkez Gazi Dükkan Mahallesi Hüseyin Avnibey Caddesi ile 115. sokağın kesişti alanda bulunan Ulu Cami bahçesinde bina yapılmak için yapılan çalışmalar mahalle halkının tepkisine neden olmaya devam ediyor.

Kış aylarında mahalle sakinleri toplanarak tepkilerini dile getirmişlerdi.
Mahalle sakinleri Cuma namazı sonrası cami avlusunda bir araya gelerek bina yapımına karşı çıkmak için açıklamada bulundular. 
Gazi Dükkan Mahallesi ve Ulu cami istişare heyeti adına Celal Arslan, yaptığı açıklamada, “Bu basın açıklamasını Gazi dükkan mahallesi ve ulu cami cemaatimizi tekrar ikinci kez bilgilendirmek amacıyla yapıyoruz.
Bitti dediğimiz ulu caminin bahçesinde yapılması istenen adı sanı belli olmayan külliye ile alakalı meselenin yeniden gündeme konusudur.
Daha önce cami bahçesinde yetişmiş 70 ila 130 devrinde ağaçların bir kısmının 2016 yılında mahalle muhtarı S. Yazıcı, zamanın cami imamları M.Aydın ve H.Acarelli hocanın bilgisi dahilinde İl müftülüğünün, Orman müdürlüğünün, belediyenin bilgisi, izni olmadan kesilmiştir. Şimdi kalanlarının ise yeniden kesilip yerine inşaat bina yapılması ile ilgili girişimler başlatılmıştır.
Karaman'da ve mahallemizde kurs yapacak yeterli boş arsa olmasına rağmen ve Karaman valimiz Sayın Tuncay Akkoyun'un daha önceki emirlerinde mahalle halkının karşı olduğu hiç bir oluşuma girişime izin verilmemesi açıklamasıyla durdurulan inşaatın inatla yeniden gündeme gelmesini mahalleli ve cami cemaati olarak anlamış değiliz.
Özellikle mahalle muhtarının bu işin içinde olması çok manidar.
Bizler mahallemizdeki tek yeşil alan olan ulu caminin önündeki kalan yeşilliğin kurutulmasına, yerine bina yapılmasına şiddetle karşıyız, burayı sonuna kadar korumaya kesin kararlıyız. Bu konuda heyet ve mahalle halkı olarak gerekirse tekrar valimize çıkmaya, veya her türlü hukuki haklarımızı kullanmakta kararlıyız.
Yöneticilere Çağrımız; Cami cemaatini ve gazi dükkan mahallesi halkını iyice germeden ayrıştırmadan, beraberce bulunacak boş arsaların üzerinde bu projeyi beraberce hayata geçirelim. İnat etmekle bir yere varamazsınız.
Ayrıca daha önce kesilen ağaçların akıbeti ile ilgili olarak buradan yetkili makamlara suç duyurusunda bulunuyoruz. Var olan ağaçların korunması ile ilgilide bütün resmi kurumlan ve sivil toplum kuruluşlarını göreve davet ediyoruz.” dedi.





karaman ulu cami