Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Federasyonu Kuruldu

TAKİP ET

Karaman, Yozgat, Aksaray, Niğde ve Kırşehir merkezli derneklerden, devlet korumasında bakım altında kalan çocuklar ile bakım sonrası hayata atılan gençlerin psiko-sosyal yönden desteklenmesi için faaliyet gösteren beş dernek bir araya gelerek Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Federasyonu (YUDEF)'i kurdu.

ÇESODER Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Aksu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Uzun yıllardır kurulması konuşulan fakat bir türlü somut bir adım atılamayarak ertelenen Yurt Dernekleri Federasyonu oluşumu, ortak paydada buluşan Karaman merkezli Çocuk Evleri Sosyal Gelişim Derneğimizin yanı sıra, Kırşehir Bizim Aile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yozgat Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği, Aksaray Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği ve Niğde Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneklerinin birleşme kararları ile 5 İlin Dernek Başkanlarının katılımı ile gerekli imzalar atılmıştır. Federasyon Merkezi Niğde olarak belirlenmiş olup 08/01/2023 tarihinde Niğde Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğüne Niğde Yurt Ay Der Başkanı Yunus AK tarafından Resmi müracaat yapılmıştır. Federasyon Yönetimi Genel Başkan Yunus Ak, Genel Başkan Yardımcıları: Genel Sekreter Bayram Koç, Mali İşler Başkanı Fahri İnce, Dernekler İletişim ve Teşkilatlanma Başkanı Hakan Çeliksoy ve Eğitim ve Sosyal İşler Başkanı Ali İmran Aksu olarak belirlenmiştir. Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Federasyonu (YUDEF) kurulması ile Türkiye genelinde faaliyet gösteren yurt derneklerinin Federasyon çatısı altında toplanarak güç birliği yapmaları ve hitap ettikleri hedef kitlelerde yer alan özellikle çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimleri ile tespit edilen sorunların çözümü noktasında Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığınca üretilecek politikalara daha etkin katkı sunmak amaçlanmıştır” diye konuştu.

ÇESODER Başkanı Ali İmran Aksu “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz için yurt dernekleri olarak tüm gayret ve çabalarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Federasyon çatısında birleşen dernekler olarak bakım altında bulunan çocuklarımız ve bakım sonrasında yer alan gençlerimizin gelişimlerine yönelik son bir yılda ilimiz Karaman ilimizde 1, Kırşehir ilimizde 2 ve Yozgat ilimizde 1 olmak üzere toplam 4 projeye imza atılmıştır. Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Federasyonu (YUDEF) ‘in ülkemize ve yurt camiamıza hayırlı olmasını dileriz” dedi.


Karaman Yozgat Aksaray Niğde Kırşehir Yetiştirme Yurdu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk genç