YETENEKLİ SPORCULAR KEŞFEDİLİYOR

TAKİP ET

Yetenekli sporcuların keşfi için Gençlik Spor Bakanlığı projesi kapsamında Karaman'da da sportif alanda yetenek taraması çalışmalarına başlandı.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde farklı spor branşlarında görev yapan antrenörler okulları bir bir gezerek yetenekli öğrencileri keşfediyor.  Karaman’da yetenekli sporcuların keşfedilmesi ve Türk sporuna kazandırılması için sportif yetenek taraması çalışmaları başlatıldı. Yılı boyunca devam edecek sportif yetenek tarama çalışmalarıyla, yetenekli sporcuların tespit edilip Türk sporuna kazandırılması hedefleniyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenörler tarafından toplam 32 spor branşında farklı okullarda gerçekleştirilen sportif yetenek tarama çalışmaları öğrencilerin büyük ilgisi eşliğinde devam ediyor. Öncelikle okulları tek tek gezerek form dağıtan antrenörler, geri dönüşler eşliğinde öğrencileri yetenek testlerine tabi tutarak öğrencinin yeteneği doğrultusunda uygun spor dalına yönlendiriyor. Karaman’da sporda başarı çıtasını yükseltmek ve daha fazla gence ulaşmak için dört koldan çalışmalarına devam edildiğini belirten antrenörler, her çocuğun kendine özgü bir yeteneği olduğunu belirterek bu taramalar kapsamında yüzlerce gencin Türk sporuna kazandırılacağını belirttiler.
Geçen yıl yapılan sportif yetenek taramaları sonucunda yüzlerce çocuğu farklı spor branşlarına yönlendirdiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce yetenekli çocuğumuz var. Bizlerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak antrenörlerimizle birlikte bu yetenekli çocuklarımızı tespit ederek spora kazandırmak istiyoruz. Nasıl zihinsel yeteneklerimiz birbirinden farklıysa bedensel yeteneklerimiz de birbirinden farklı. Bu yüzden A branşına gelen bir çocuğumuz B branşına yönlendirilebiliyor” dedi. Kısacık, şöyle devam etti:
“Başlatılan sportif yetenek taramalarıyla antrenörlerimiz çocuklarımızı yetenekli oldukları spor branşlarına yönlendirerek, yeteneklerini doğru branşlarda kullanmalarını sağlayacak. Karaman’da spor alt yapısını geliştirmek, yetenekli gençleri Türk sporuna kazandırmak ve milli takımlarımızın alt yapısına katkı sağlamak için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir"dedi.