Yeşil OSB projesi hız kazandı

TAKİP ET

Karaman'da Yeşil Organize Sanayi bölgesi için adımlar atılıyor

Karaman Organize Sanayi Bölgesin yeni çevre düzeni kapsamında ağaç dikme ve yeşillendirme çalışmaları ile Çevreci OSB olma iddiası sürüyor.

Yıllar önce dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün "İyi örnekleri Türkiye'ye uyarlayarak sanayimizi yeşillendirmek ve yeşil işler oluşturmak, sanayicimizi küresel tehditlerden koruyacak" sözü üzerine yeşil OSB projesi için Karaman OSB yönetimi adımlarını atmaya başladı.

Karaman OSB Yönetimi, Yeşil OSB Projesi kapsamında toplam 16 bin 207 m2’lik peyzaj alanı içerisinde yapmayı hedeflediği, 2 bin 220 metre yürüyüş yolu ve beraberinde, 780 adet mavi selvi, 194 adet alturi mazı, 741 adet barkaris, 1390 adet yaylıca ardıç, 740 adet ateş dilanı ve 1310 adet lavanta fidanlarının dikilmesi planlanıyor.

Örnek çevreci bir OSB olma iddiasını sürdüren Karaman OSB Yönetimi, proje kapsamında, projeye katkı sağlayabilecek kurumlar ile çeşitli dönemlerde görüşmeler sağlamıştı.

Karaman OSB’nin Türkiye’deki en yeşil OSB olması yolunda atılan bu adımların Karaman’ın Türkiye’nin 2023 vizyonuna büyük katkı sağlayacağı ve iyi bir örnek olacağı umut ediliyor.

YEŞİL O.S.B. PROJESİNE SANAYİCİLER DE SAHİP ÇIKIYOR

Organize Sanayi Bölgesinin yeşillendirme çalışmalarına firmalar da katkı sağlamaya devam ediyor.

Çeşitli dönemlerde şu ana kadar Duru Bulgur, Bİfa, Çimsa, Hadid Ünallar, ve OSB Müdürlüğü ile birçok firma Yeşil O.S.B. Projesi kapsamında destek veriyor.