"YEŞİL CÜBBELİ ADAMIN SIRRI

TAKİP ET

Avustralya'da uzun yıllar yaşayıp emekli olduktan sonra..

 

Ramazan akşamlarında Karaman’da kent sokaklarında Yeşil cübbesi ile gezen ve böyle tanınmaya başlanan Fehim Altunsoy ilgi odağı oluyor.
Avustralya'da uzun yıllar yaşayıp emekli olduktan sonra Konya'ya yerleşen 7 çocuk babası Fehim Altunsoy (69), yeşil elbisesi ve sarığı ile ilgi görüyor.
Karaman’a gelerek İsmet Paşa caddesi üzerinde elinde bastonu uzun beyaz sakalı giydiği yemyeşil cübbe ve sarığı ile mübarek Ramazan gecelerine ayrı bir renk katan Fehim Altunsoy, Karaman’lılara kendi eseri olan ve Nefis Terbiyesi”ni esas alan “Yeşil Cübbeli Adamın Sırrı” kitabını da tanıtma fırsatı buluyor.
29 yıldır yeşil elbise ve sarık giyen Fehim Altunsoy, kent sokaklarında gezerek vatandaşların dikkatini çekiyor.  
Fehim amca, bir yandan kitabını tanıtırken, diğer yandan gençler başta olmak üzere vatandaşlarla dini sohbetler ediyor. Kimileri de onunla hatıra fotoğrafı çektiriyor. Ziyaretçilerin en çok merak ettiği konu ise Fehim amcanın yeşil elbisesi ve sarığı. Fehim Altunsoy, yeşil elbisenin sırrını şu şekilde açıklıyor;
"İnsanlar kendine her zaman bir rol model alır. Kimileri futbolcular veya sanatçıları örnek alır. Onlar gibi giyinir, onlar gibi traş olur. Ben de kendime Hz. Mevlana'yı örnek alıyorum. Yeşil cübbeyi sarığı bu yüzden giyiyorum."dedi.
Vatandaşlarla sohbet etmeyi ve onlarla vakit geçirmeyi sevdiğini ifade eden Fehmi Altınsoy, kendisinin çok güler yüzlü ve sıcakkanlı biri olduğunu, insanlarla iyi anlaştığını söylüyor.