Yerel Seçim Takviminde Gözler AK Parti ve MHP'de!

TAKİP ET

Mart 2024'te yapılacak olan Yerel Seçim takvimi Siyasi Partileri hareketlendirdi. Birçok Partide Aday belirleme takvimi açıklandı ve süreçte başladı.

Özellikle iktidar Partisi AK Parti’de Belediye Başkanlığı adaylığı için açıklanan 9 günlük (9-17 Kasım) süresi işlerken henüz bir müracaat yapılıp yapılmadığı öğrenilemezken, daha önce Merkez İlçe Başkanlığı görevinden Belediye Başkanlığı müracaatı nedeni ile istifa eden Mustafa Bayır’ın dışında bir isim duyulmadıysa da özellikle müracaatın son günü 17 Kasım Cuma günü isimlerin ortaya çıkması bekleniyor.
Bu arada Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’de de aday müracaatları dün itibarı ile başladı.
MHP’de müracaat süresi yaklaşık 1 ay (13 Kasım-15 Aralık) olarak duyuruldu.
Öte yandan Cumhur İttifakı’nda özellikle AK Parti ve MHP’nin arasında yapılacak olan ‘İllerdeki ittifak’ın nasıl olacağı, Karaman için bir ittifak olup olmayacağı netleşmezken, kamuoyunda bu konuda çeşitli iddialar dolaşmaya başladı.
AK Parti’de Cuma günü sona erecek olan ve 19 Kasım Pazar günü yapılacak olan elektronik ortamdaki temayül yoklaması da ayrı bir merak konusu oldu.
İşte bu noktada; İttifak olursa hangi parti üzerinde olacağı? İttifak olacak ise Karaman’da Genel Seçimler mi, Yerel Seçim oyları üzerinde mi anlaşma sağlanacağı büyük merak konusu oldu.
Bu arada MHP’de çıkacak aday da büyük bir merakla bekleniyor.
Şayet Cumhur İttifakında Karaman bazında bir ittifak olmaz da partiler kendi adayları ile seçime girme kararı alınır ise Belediye Başkanı adayının ismi seçimde önemli bir rol oynayacak.
Diğer partilerde ise özellikle ‘Millet İttifakı’ partilerinin ittifakı konusu bir muamma gibi görünüyor ve muhtemelen de partilerin ayrı ayrı kendi adayları ile yerel seçimlere gireceği tahmin ediliyor.

karaman yerel seçim