Yeniden Refah Partisi Sarıveliler İlçe Başkanlığına Fatih Özcan seçildi.

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Sarıveliler ilçesi 2. Olağan kongresine Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Dış İşler Başkanı Doğan Bekin, Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu, İç Anadolu Bölgesi Eğitim Başkanı, Hatay İl Sorumlusu Mustafa Sarı, Yeniden Refah Partisi Karaman İl Sorumlusu Ramazan Kaya, Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet Taşkıran, il yönetimi, Yeniden Refah Partisi Başyayla İlçe Başkanı Ahmet Dikici ve Sarıveliler ilçesi halkı katıldı.

Yeniden Refah Partisi Sarıveliler ilçesi 2. Olağan kongresi; kongre divan başkanlığının seçilmesinin ardından İstiklal Marşıyla Başlandı. Yeniden Refah Partisi Sarıveliler İlçe Başkanlığı Fatih Özcan’ın selamlama konuşmasının ardından, Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet Taşkıran “Halkımızın Yeniden Refah Partisine olan teveccühü ve güveni her gün artarak devam ediyor. Görevler, etiketler hep geçicidir. Önemli olan insanlığa güzel hizmetler kazandırmaktır. Allah bizi halkımıza karşı mahcup etmesin. Yeniden Refah Partisi 2.Olağan ilçe kongremizi ‘Sarıveliler İçin Biz Varız’ sloganıyla birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştiriyoruz. Genel Başkan Yardımcımız ve Sarıveliler ilçesin değerli halkı başta olmak üzere tüm kardeşlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Sorumlusu ve Kongre Divan Başkanı Ramazan Kaya;” Milli Görüş Hareketinin Kurucusu 54. Hükümetin Başbakanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın hayatındaki en büyük düsturun tıpkı Ebu Eyyub El Ensari, Fatih Sultan Mehmet ve Sultan 2. Abdülhamid Han'ın, Erbakan hoca ile ortak yönleri, vazgeçmemek, diğerinin ise tırnakları ile söke söke almaktır.” dedi.

Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu, İç Anadolu Bölgesi Eğitim Başkanı, Hatay İl Sorumlusu Mustafa Sarı; bugün insanlık her geçen gün Erbakan Hocamızın Milli Görüşünü ve Adil Düzenini arıyor. Elhamdülillah ki Yeniden Refah Partisi’nde bu şuur, heyecan ve kan var. Göreceksiniz Milli Görüş iktidarında; paylaşımda, yönetimde adalet, önce millet, üretim, ihracat, istihdam ekonomisi yönünde bir zihniyet hâkim olacak. Ülkenin her yeri 54. Refah-yol Hükümetinde olduğu gibi şantiyeye dönecek.” dedi.

Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Dış İşler Başkanı Doğan Bekin, hükümetin dış politikasını eleştirdi. Suriye'de gelinen noktada, küresel güç odaklarının oluşturduğu SDG gibi bölgesel unsurlar da dikkate alındığında, kısa vadede barış, huzur ve istikrarın gelmesinin zor olduğunu söyledi.

Bekin;” Suriye’de mevcut Esed Rejiminin masum sivillere yönelik zulüm politikaları nedeniyle yüz binlerce kişi yaşamını yitirirken, nüfusun yarısına yakını yokluğa, yoksulluğa ve göçe maruz bırakılmıştır. Özellikle ABD ve Rusya Federasyonu’nun başını çektiği küresel güç odakları, Suriye’deki insani trajediye son vermek yerine, birçok noktada oluşturdukları alan hâkimiyetleri vasıtasıyla çıkar ve güç mücadelesine hız vererek, ülkeyi kaos ve belirsizlik ortamına sürükleyerek içinden çıkılması güç bir hale sokmuş ve büyük bir açmaza dönüştürmüşlerdir.

Kısa vadede Suriye'ye barışın gelmesi zor

Suriye iç savaşının onuncu yılında gelinen noktada, küresel güç odaklarının oluşturduğu SDG gibi bölgesel unsurlar da dikkate alındığında, kısa vadede barış, huzur ve istikrarın yeniden tesis edilip edilemeyeceği birer soru işareti olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle etnisizm ve sekteryanizm payandasına dayalı hareket alanı bulan yeni güç denge unsurları, alan hâkimiyeti konusunda bölgesel gerilim ve çatışmalara yeni ivme kazandırabilecek potansiyele ulaşmış durumdadır.

ABD'nin PYD'ye verdiği destek Suriye'nin toprak bütünlüğüne tehdit

ABD tarafından devşirilen ve ana gövdesinin terör örgütü PYD ve YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) , ülkedeki güç boşluğu ve zayıf merkezi hükümetin otorite oluşturmadaki yetersizliği nedeniyle Suriye’nin kuzeyindeki birçok bölgede baskın güç haline dönüşmüş ve Suriye’nin can damarını oluşturan kuzey doğudaki petrol bölgelerinde kontrolü sağlamış durumdadır. Bu bölgelerdeki mevcut heterojen demografik yapının değiştirilerek ABD güdümünde oluşturulmaya çalışılan yeni özerk bölgeler Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit edebilecek ve dolayısıyla ortadan kaldırabilecek bir düzeye gelmiş bulunmaktadır.

Gelinen noktada iç savaş Türkiye'ye de zarar veriyor

'Suriye’de gelişmekte olan sürece bağlı olarak yeni bir ivme kazanan iç savaşın artık salt Suriye’ye değil, bölge ülkelerine ve özellikle Türkiye’ye de zarar verdiğini vurgulayan Bekin,  "Suriye’deki mevcut krizin daha da derinleşmesine ve içinden çıkılmaz belirsizlik ve açmazlara neden olan Pax-Americana ve Pax-Russica yaklaşımlı politikalar artık yeni sorunlar üreten bir hal almış durumdadır. dedi.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Fatih Özcan Yeniden Refah Partisi Sarıveliler İlçe Başkanlığına seçildi. Kongre esnaf ziyaretiyle son buldu.