YENİ TOKİ SAKİNLERİ ULAŞIM VE DİĞER SIKINTILARININ ÇÖZÜLMESİNİ İSTEDİLER

TAKİP ET

Karaman Kırbağı Toki Projesinde yer alan işçi TOKİ’lerinin bitirilmediği ile ilgili toplanan hak sahipleri: “Daha ne kadar bekleyeceğiz” diyerek dertlerini yetkililere seslendiler.

Facebook üzerinden kurdukları grup vasıtası ile toplanan Karaman Kırbağı  Toki Mağdurları Grubu Sözcüsü Soner Taşer, TOKİ’de basın açıklaması yaptı. 

Toplanma sebeplerini açıklayan Taşer, “Bizlerin burada bir araya toplanma sebebi, Karaman Kırbağı yerleşkesinde bulunan, 428 (işçi Konutları), 998 (Emekli Konutları), 515 (Kuralı satış) olarak adlandırılan,  bir bölümünün halka arzının yapıldığı, bir bölümünün 5 yıldır bir türlü halka arzının yapılamadığı, bir bölümünün inşaatının halen devam ettiği, tam da bu üç projenin ortasında devam eden çevre yolu çalışmasının  aynı yerleşkede Halk-Şantiye-İnşaat-çevre yolu yapımı dörtlüsünün kardeşçe yaşamaya çalıştığı, amiyane tabir ile TOKİ REZALETİ’nin insanlara nasıl zorluklar yaşattığı, görüntüde süper lüx binaların boy gösterip , binaların içerisinde nasıl çağ dışı bir hayat sürülmeye çalışıldığını, insanların dişinden tırnağından artırıp bir ev sahibi olma hayali kurarken nasıl sıkıntılar yaşadığını sizlerle ve kamuoyu ile paylaşmaktır’’dedi.

Karaman Kırbağı Toki 428 İşçi konutlarının problemlerinden bahseden Taşer TOKİ mağdurlarının duygularına tercüman oldu, sorunları bir bir dile getirdi.

“MAĞDURUZ VE MAĞDURİYETİMİZ HAT SAFHADADIR”

İşçi, emekli ve kuralı satışla TOKİ’den ev alan vatandaşların mağduriyetinin bir türlü bitmediğini dile getiren Taşer, “428 İşçi konutunun projelendirme ve talep toplama tarihi yaklaşık bundan 5-6 yıl öncesi projelendirilip satışı yapılmış, asgari ücretle çalışan işçilerden peşinat ücretleri 5-6 yıl önce toplanmıştır. Teslim tarihi, batan, kaçan, yapan, yapamayan Müteaahit Firmalar yüzünden 3-4 kez güncellenmiş fakat geçen 5-6 yıllık sürede halen inşat bitirilip işçilere teslim edilememiştir,  ne hikmetse 428 konutun satışının yapılmasından 4 yıl sonra projelendirilip satışı yapılan 998 emekli konutu 2 yıl içerisinde ihalesi yapılmış projelendirilmiş, satışı yapılmış üstüne üstlük Nisan ayı içerisinde anahtar teslimi yapılmıştır.

Asgari ücretle kıt kanaat yaşam mücadelesi veren biz Fabrika işçileri uzun yıllardır bu konudan mağduruz ve mağduriyetimiz hat safhadadır” şeklinde konuştu.

DİZİ DİZİ SORUNLAR DEVAM EDİYOR

998 konuttan oluşan ve Nisan ayı itibarı ile anahtar teslimi yapılıp, Mayıs ayı itibarı ile taşınılmaya başlanılan Emekli Konutları için konuşan Taşer, “Emeklilerimiz, gözümüzün nuru annelerimiz, babalarımız kefen paralarını ortaya koydu. KDV, DASK, yangın sigortası, doğalgaz güvence bedeli, elektrik güvence bedeli, kapıcı aidatı, vesaire vesaire, ödemeler yapıldı ve anahtarlar teslim alındı.

1 Mayıs tarihi itibarı ile de ilk taksit ve TOKİ yönetim giderleri için belirlenen aidatlar ödendi. Fakat, taşınmaya başlayan TOKİ sakinlerinin evlerine gidebilecekleri ne bir yol, ne bir dolmuş, ne bir otobüs bulunmaktadır.

Yönetim giderlerini ödemiş olmalarına rağmen; Asansörleri halen çalışmamakta, toplu ısınmaları çalışmamakta, çöpleri toplanmamakta, kapıcı olmadığı için bina içerisinden kokular gelmektedir, TOKİ içerisinde bulunan yollarda sokak lambaları yanmamakta, konutlarında halihazırda tespiti yapılan müteahhit hataları giderilmemektedir” açıklamasında bulundu.

TOKİ’NİN “SORUMSUZLARINA” SESLENDİ

“İnsanlara teslim ettiğiniz konutların sorunlarını derhal giderin” diyen Taşer, konut içerisindeki sıkıntıları bir bir dile getirdi: “Banyolara koyduğunuz duşakabin havuzlarının birçoğunun akıntısı ters yöne verilmiş, bir çok evde uydu sistemleri çalışmıyor, balkon kapıları kapanmıyor, pencereler kapanmıyor, çekilen silikonlar tavana kadar çekilmiş ama çekilmesi gereken yerde silikondan eser yok, bloklarda ortak kullanım alanlarında  su borularında patlaklıklar evlere zarar vermiş, toplu ısınma sistemleri çalışmıyor, asansörler çalışmıyor, daha sayamadığım nice sorunlar var, lütfen sorunları derhal giderip konutları site yönetimine devredin.

Biz aidatları yatırdık, taksitleri yatırdık, lütfen siz de aldığınız ücretlerin gereğini yapıp; Kapıcıları görevlendirin, temizlikleri, çevre düzenlemelerini, Asansörleri, sokak lambalarını görün.”

Haber: Adem DEMİREL