YENİ TİP EHLİYETLER FOTOĞRAFÇILARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

TAKİP ET

5 yıl içinde tamamlanması planlanan yeni tip ehliyette istenen biometrik fotoğraf çekiminin fotoğrafçıların yüzünü güldürdü. Biometrik fotoğraf dışında yeni tip ehliyet için istenen belgelere haberimizde yer verildi.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak’tan itibaren değiştirilmeye başlandı. 5 yıl içerisinde Türkiye’deki bütün ehliyetlerin yeni tip ehliyete çevrilmesi planlanırken yeni ehliyetin çıkartılması için istenen biometrik fotoğraf ise Karaman’daki fotoğrafçıların yüzünü güldürdü. Karaman’da ehliyeti olan yaklaşık 30 bin vatandaş ve yeni ehliyet alacak olan vatandaşlar yavaş yavaş fotoğrafçıların yolunu tutmaya başladı.

Uzun zamandır fotoğrafçıların gündeminde olan yeni tip sürücü belgesinin uygulamaya konduğunu söyleyen Profesyonel Fotoğrafçılık Edalayf’ın sahibi Murat Altunay, “1 Ocak’tan itibaren değişmeye başlayan sürücü belgeleriyle ilgili altyapımızı tamamladık. Çekimlerimiz son hızıyla devam ediyor. Vatandaşlarımızdan, oda kayıtlı fotoğrafçılara yönelmesi ve gittikleri fotoğrafçılarda İç İşleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğünün gönderdiği talimatları okuyup, öyle fotoğraf çektirmelerini rica ediyoruz" dedi.

ICAO STANDARTLARINA UYGUN OLMALI

Yeni tip ehliyet için istenen biometrik fotoğrafın özelliklerine de değinen Altunay, "Biometrik vesikalık fotoğraflar, standartları Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından belirlenen ve makinede okunabilen seyahat belgelerinde kullanılan yüksek kaliteli, belli ölçüleri ve özellikleri olan ve yüz biometrisinin tespit edilebildiği fotoğraflardır. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından istenilen vesikalık fotoğraf ebatı 50 mm x 60 mm, beyaz fonda ve desensiz olmalıdır. Fonda gölgeler oluşmamalıdır" sözlerini kullandı.

Altunay, biometrik fotoğrafların 35 mm x 45 mm ebadında kesilmemesi hususunun fotoğrafçılara muhakkak hatırlatılması gerektiğine dikkat çekti.