YENİ KARAMAN STADYUMU UEFA KRİTERLERİNDE

TAKİP ET

Toplam inşaat alanı 69 bin 115 m2'yi kapsayacak olan Karaman Şehir Stadyumunda yapımla ilgili teknik özellikler ortaya çıktı.

Betonarme ve Çelik yapım tekniği ile inşa edilecek olan Karaman Şehir Stadyumu Karaman şehrinin 6 km doğusundaki gelişim aksında, üniversite ve yeni konut yerleşke bölgesinde yer alacak.
    DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI
    Arsa UEFA kriterlerine göre tasarlanmış 12500 Kişi kapasiteli stadyum, 52.250 m2 lik bir alanda toplam 69.000 m2 lik inşaat alanına sahip.
    Projede 241 Kişilik protokol tribünüyle beraber, 25 loca salonu, 2 farklı protokol ağırlama salonu, 155 kişilik basın tribünü, 100 kişilik toplantı salonu, bunun yanında açık ve kapalı olmak üzere toplamda 417 araçlık otopark bulunuyor.
    Tasarımda kuzey ve güney tribünler alçak tutularak doğal çim sahanın güneşlenme süresiyle beraber sahadaki vantilasyon miktarını arttırmak hedeflenmiştir. Bu tavır aynı zamanda stadyumun kütle plastiğine futbolun ruhunu yansıtarak, projenin dinamik bir ifade takınmasını sağlamaktadır. Cephe hattı boyunca çatıya dek uzanan ve perspektif etkide kesişen dikey yırtık ve yüzeyler fubolun birleştirici gücünü simgelerken, kullanılan renklerin bir biriyle olan kontrast duruşu rekabet ruhunu temsil etmektedir. Cephedeki yarı geçirgen yatay yırtık boyunca saha içindeki doğal vantilasyonun artırılması hedeflenmiş; aynı zamanda bu yırtık yapının plastik kurgusundaki bağlayıcı mimari öğe vazifesi görmüştür. Stadyumun doğal eğime oturmasıyla beraber topoğrafik durum tasarımda bir avantaja çevrilmiş, akılcı çözümlerle kot farkından doğan mekanlar yapıya entegre edilerek çevresiyle barışık bir mekan kurgusuna dönüştüğü bilgi edinildi.