Yeni İstihdam Kolu Turkuaz Gölü

TAKİP ET

DOĞAL İN KONUTLARI YAPILACAK

ERMENEK TURİZM’DE KABUĞUNU ÇATLATIYOR

YERALTINA DOĞAL İN KONUTLARI YAPILACAK
*Ermenek, Haziran 2017’de Turizm Şurası Yapacak. 
*Yeni İstihdam Kolu Turkuaz Gölü
5 bin yıllık bir tarihe sahip olan Karaman’ın Ermenek İlçesinde 2017 Yılında Yüksek Turizm Şurasında Boy göstermeye hazırlanıyor.
Karaman’ın Taşeli Bölgesinde geçim kaynağı madencilik olan Ermenek İlçesi, yıllar sonra Turizm kaynakları ile gelişen çağda yeniden hayat buluyor.
Hitit, Roma ve Bizans döneminden kalan birçok yaşam izlerini üzerinde barındıran İlçe, bölgesinde barındırdığı Turkuaz Gölü ile çok fonksiyonel bir yapılaşmaya hazırlanıyor.
YER ALTINDA DOĞAL İN KONUTLARI 
Karaman Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, 
“İlçemiz 15 bin ile yerleşik nüfusumuz mevcuttur. Geçim kaynağımız madencilik sektörü başta olmak üzere tarım sektörü ile devam ederken, şu anda sahip olduğumuz Ermenek Turkuaz gölü ile balıkçılıkta hızla ilerlemektedir. Bunun yanında doğal sebzecilik, meyvecilik çalışmaları kiraz, elma ve ceviz üretimi ile de ağırlık kazanmaktadır.
TURİZM ŞURASI
İlçemizde 3 Haziran 2017 tarihinde Selçuk Üniversitesi ile birlikte Türkiye’nin birçok üniversitesinden hocalarımızın da katılacağı bir Turizm Şurası gerçekleştireceğiz.  İnşallah ondan sonra da Turizm Bölgesi ile birlikte belirlediğimiz alanlarda İn Konutlarını inşa edeceğiz. Bu İn konutlarındaki özellik şu olacak.  Yapımları tamamlandığında karşınızdan baktığınız zaman İn Konutlarının sadece giriş kısmını göreceksiniz. Konutun üstünde ve çevresinde ağaç, çim ve bir bahçesi ile toprak altında konaklayan insanların da yazın serin ve kışın sıcak ve doğallığını da hissedebileceği bir konaklamayı da inşallah bu yıl başlayacağız. Yani Ermenek’de tarihi ile doğası ile doğal sebze ve meyvesi üretimi ile tarımsal üretimin yanında yeni bir sektörümüz olan Turizm Sektöründe de inanıyorum ki gerek Türkiye’de gerekse Yurt dışında isminden bahsettireceğine inanıyorum.
Yeni yatırımlarımızda özel müteşebbisler tarafından meyve kurutma makine tesisleri ile bölgemizde yetişen doğal meyve ve sebzelerin de pazarlanması sağlanmaktadır. Yine Ermenek’in coğrafi yapısı açısından kaynaklanan ve çok geniş olmayan tarım arazileri de verimli şekilde kullanılmaya çalışılmaktadır.
Geçtiğimiz dönemlerde özelikle 1400-1600 kodları bulan tarım arazilerinde vatandaşlarımız da belediyemiz işbirliği ile sulama suları ve içme suyunu getirilmesini sağladık. Ve topraklarımızı suyla buluşturduk. Ve o bölgede şu anda 5 milyon civarında meyve ağacı bulunmaktadır. Ve bu alanda da yüksek rekolteye sahibiz. 
YENİ İSİHDAM KOLU TURKUAZ GÖLÜ
Ermenek’in yeni istihdam kolu da Turkuaz Gölü olmuştur. Balık üretiminin yanında olta balıkçılığı ile birlikte sörf sporları, tekne sporları, yelken, kano, dragon yarışmalarına önümüzdeki günlerde ev sahipliği yapacağız. Önümüzdeki günlerde Turkuaz Gölü ile brilikte su evlerini inşa edeceğiz. İnsanlara alternatifler sunacağız. Su evlerinde oluşturduğumuz mahalle tarzında bir yapı ile gecelik konaklama imkanlarını sunacağız. Bunların tespitlerini yaptık, yerlerini belirledik. İnanıyorum Karaman ve Ermenek Turizmine farklı bir sayfa açacağımızı düşünüyorum. Yine aynı bölgede, Turkuaz Gölünün bulunduğu bölge güneşi ile dağın silueti ile bulutu ile her anı her saniyesi fotoğraf karelerine konu olabilecek güzellikte. Zaten Turkuaz ismini de bu açıdan koyduk. Gölün rengi Türk mavisi renginden olduğu için Ermenek Turkuaz Gölü ismini koyduk. Onun kıyı kısımlarında her birisi doğal in görüntüsünde olan İn Konutları yapacağız. Bunları da şu anda Turizm Bölgesi olma noktasında çalışmalarımız hızlandı. 
KADIN, GENÇLİK VE ÇOCUK MECLİSLERİ 
Geçtiğimiz yıl Belediyemiz Meclis kararı ile Kadınlar Meclisimizi kurduk. Nitekim Gençler ve Çocuk Meclislerini de kurduk. Bunların kurulması her yaş grubunda sorunların belirlenmesi ve daha rahat şekilde paylaşma imkanına sahip olmak için kurduk. Kadınlarımızın da günü birlik buluşma görüşme ve bazı projelerini hayata geçirebilecekleri hanımlar lokali yaptık. Ve şu an her gün de bir faaliyetimiz bulunmaktadır. 
Gençlik ve Çocuk meclislerimizin çalışmalarını yürütebileceği mekanlar oluşturduk. Onlara belediyemizin farklı bağımsız mekanında meclis odaları oluşturduk. Yani eğitime verdiğimiz destek alsında geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz içindir.