YEMENLİ YATIRIMCILAR KARAMANLI İŞ ADAMLARIYLA GÖRÜŞTÜ

TAKİP ET

Karaman'da gerçekleştirilen 2'inci Türk Yemen İş Forumu'nda konuşan Vali Fahri Meral, 'Karaman'ın Yemen'e olan ihracatı 2017 yılı sonu itibari ile yaklaşık 22 milyon dolar iken, ithalatı bulunmamaktadır. Gerçekleştirilecek iş görüşmelerinin bu rakamları çok daha yukarılara çekeceğine inanıyoruz' dedi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Mevlana Kalkınma Ajansı öncülüğünde, düzenlenen Yemen-Konya–Karaman İkili İş Görüşmeleri programı kapsamında “2. Türk Yemen İş Forumu: Yemen-Karaman İkili İş Görüşmeleri”  gerçekleşti. Konya Ticaret Borsası, Konya Ticaret Odası, Karaman Ticaret Borsası, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Grand Karaman Otel’de gerçekleştirilen programa, Vali Fahri Meral,  Yemen Büyükelçisi Prof. Dr. Faruk Bozgöz, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, MEVKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, Aden Ticaret Odası Başkanı Şeyh Muhammed el Munassab, 50’ye yakın Yemenli iş adamı ile Konyalı ve Karamanlı iş adamları katıldı.

Programda konuşan Vali Fahri Meral, “Önümüzdeki dönemlerde hayata geçirilecek kamu ve özel sektör yatırımları ile birlikte ilerleyen yıllarda ülkemizin eneıji, imalat ve ticaret üssü olma yolunda hızla ilerleyen şehrimizin 2017 yılı sonu itibari ile yaklaşık 320 milyon dolar ihracat ve 135 milyon dolar ithalatının olduğunu görüyoruz.

Birazdan gerçekleştirilecek olan ikili iş görüşmeleri için şehrimize gelen Yemenli İşadamları heyetinin sektörel dağılımına baktığımızda ağırlıklı olarak Karaman’m ihracatta ilk sıralarında yer aldığı sektör ve ürünlerin yer alması bizleri ticari bağlantıların artması noktasında umutlandırmaktadır.

149 ülke ile dış ticaret ilişkisi bulunan Karaman’ın Yemen’e olan ihracatı 2017 yılı sonu itibari ile yaklaşık 22 milyon dolar iken, ithalatı bulunmamaktadır. Gerçekleştirilecek iş görüşmelerinin bu rakamları çok daha yukarılara çekeceğine inanıyoruz” dedi.

“KARAMANIMIZIN GIDA SANAYİNDE ALT YAPISI GELİŞMİŞTİR”

“İkili iş görüşmeleri kapsamında bugün Karaman’da 150 görüşmenin gerçekleşmesini temenni ediyoruz” diyen MEVKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, “Dünyanın birçok yerinde, özellikle de Körfez ülkelerinde yerleşik olan Yemenli iş adamlarını Karamanlı iş adamlarımızla buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu programı organize ederken özellikle gıda sanayinde faaliyet gösteren Yemenli iş adamlarına yönelik bir odak oluşturduk. Buradaki en önemli etken de Karamanımızın gıda sanayisi konusunda gelişmiş bir altyapısının olmasıydı. Karamanlı ve Yemenli iş adamlarının gerçekleştireceği ikili ilişkilerin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“KARAMAN GLOBAL İŞ DÜNYASINA SAYISIZ YATIRIM FIRSATI SUNUYOR”

Karaman’ın bereketli tarımsal üretimi, kaliteli gıda sanayi ve üstün ihracat performansıyla rekabetçi ve örnek bir şehir olarak ön palana çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli ise, “Karaman Ülkemizde yatırım planlayan global iş dünyası temsilcilerine sayısız iş ve yatırım fırsatları sunmaktadır” dedi

Konuşmaların ardından Yemenli yatırımcılar Karamanlı iş adamlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.