Yazar Haylamaz;günümüzün Problemleri Çözülebilir"

TAKİP ET

YAZAR HAYLAMAZ; 'O'NUN ÇÖZÜM ADINA ATTIĞI ADIMLARLA GÜNÜMÜZÜN PROBLEMLERİ ÇÖZÜLEBİLİR'...

YAZAR HAYLAMAZ; “O’NUN ÇÖZÜM ADINA ATTIĞI ADIMLARLA GÜNÜMÜZÜN PROBLEMLERİ ÇÖZÜLEBİLİR”
     İlahiyatçı Yazar Reşit Haylamaz, Peygamber Efendimizin kendisine yıllarca düşmanlık edenleri bile kazanabilmek için çok büyük bir gayret sarf ettiğini, hiç bir zaman, stratejisinden taviz vermediğini söyledi. Reşit Haylamaz, "Efendimiz şu topluma gelseydi, Mekke'de yaptığını yapardı; kapı kapı dolaşırdı. Herkesle, diyalog kurabileceği bir zemin oluştururdu." dedi.
             Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin (KAREGDER) Düğünpark’ta düzenlediği program Harun Aksakal’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. KAREGDER Başkanı Abdulkadir Gök’ün kısa bir süre önce basın toplantısı ile tanıtımını yaptığı ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması ile ilgili bilgi verdiği konuşmasının ardından söz alan İlahiyatçı Yazar Reşit Haylamaz Asr-ı Saadet döneminde Peygamber Efendimizin (s.a.s) yaşadığı 23 yılın, kıyamete kadar yaşanması muhtemel bütün sorunların cevabını içeren  zenginlikte olduğunu söyledi.
                 Haylamaz, Peygamber Efendimiz döneminde yaşanan hayatın neticesinde ortaya çıkan güzelliklerin günümüzde yaşanması için ona göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Haylamaz, “Efendimizin (s.a.s) hangi yönüne baksak bugünümüz açısından en çok ihtiyaç duyduğumuz bir hayat olduğunu görüyoruz. Sadece bizim yapmamız gereken onun çözüm adına attığı adımları görmek, bilmek ve günümüzü de iyi okuyarak günün problemlerini iyi keşfederek bugünkü problemleri çözme adına medeni bir metotla kolları sıvamaktır.” dedi.
        Bugün birçok sıkıntının Efendimizi layıkıyla tanıyıp, onun yaşantısı rehber edinilmediği için yaşandığını belirten Haylamaz, ‘‘Efendimiz (SAS) herkes ile diyalog içerisinde idi. Kendisine yıllarca düşmanlık edenleri bile kazanabilmek için çok büyük bir gayret sarf etti. Hiç bir zaman, hatta en canının yandığı zamanlarda bile stratejisinden taviz vermedi’’ dedi.
      O bu dönemde olsaydı kapı kapı dolaşırdı
        Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in toplumun yüzde yüzünü kazanmaya kendisini adadığını vurgulayan Reşit Haylamaz, "Efendimiz şu topluma gelseydi, Mekke'de yaptığını yapardı; kapı kapı dolaşırdı. Herkesle, diyalog kurabileceği bir zemin oluştururdu." dedi.
          Peygamberimizin sahabesi ile olan hayatının Kur'an’ın mucizesi olduğuna dikkat çeken Haylamaz, "Çok müthiş bir dönüşüm vardır orada. Dönüşümün destanı her sahabede ayrı yaşanmıştır. Efendimizin o insanlarla yaşadığı hayatın çok yoğun olduğu ve bu yoğun hayatın kıyamete kadar yaşayacak insanları karşılaşacağı her türlü probleminin cevabını ihtiva ettiğini bilmemiz lazım." şeklinde konuştu.