YATIRIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ

TAKİP ET

İL KOORDİNASYON KURULU..

İl Koordinasyon Kurulu ikinci toplantısı Vali Murat Koca başkanlığında dün yapıldı

Dün 14.00’de Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Koca’nın yansıra Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, İlçe Kaymakamları, belde ve ilçe belediye başkanları ile yatırımcı kuruluşların bölge ve il temsilcileri katıldı.
Vali Koca’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı; önce bölge temsilcileri daha sonra il temsilcilerinin 2016 yılı 1. dönem yatırımlarının gerçekleşme durumlarıyla ilgili sunumları ve uygulamada ortaya çıkan sorunların çözümüyle ilgili konular ele alındı. 
Toplantıda, Vali Koca oldukça kurak bir dönemden geçildiğini ve mevcut suyumuzun idareli bir şekilde kullanılması gerektiğini, kamu hizmet binalarının onarımı ve binaların afete maruz kalmaması için dikkat edilmesi gerektiğini ve yapılan ihalelerin sağlam yapılmasını sonradan sıkıntıya düşülmemesini belirtti.   
31 Mart 2016 itibariyle genel ve özel bütçeli daireler ile mahalli idareler toplamında 2 milyar 946 milyon 754 bin 075 Türk Lirası, 384 proje üzerinde çalışma yapılmıştır. Birinci dönem sonu itibariyle 38 milyon 212 bin 307 Türk Lirası harcanarak yüzde 10 parasal ve yüzde 34 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.