Yarışçılar 125 kilometrelik Konya-Karaman etabında yarıştı.

TAKİP ET

Uluslararası Torku Mevlana Turu'nun (İnternational Tour Of Torku Mevlana) dün 2'nci etabına Mevlana Müzesi önünden start verildi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun düzenleyip Konya Torku Şekerspor'un ev sahipliği yaptığı ve 5 ülkeyle 3 Türk takımının katıldığı Uluslararası Torku Mevlana Turu dün 2'nci etabına Mevlana Müzesi önünden başladı.

     Azerbaycan, İran, Bulgaristan, Moldova, Sırbistan, Gürcistan,Torku Şekerspor, Brisa Bisiklet Takımı ve Konya Tohm Bisiklet takımlarının bulunduğu yarış Karaman’da son buldu.  
Yapılan yarışmalar sonucunda Karaman’da 1. İstasyon Caddesinde kurulan finiş platformunda Etap şampiyonluğunu göğüsleyen sporcu Sırbistan Milli Takımından Ivan Stevic 2.55 dk’lik derecesiyle elde etti. ikinciliği Milli takım sporcusu Avrupa Şampiyonu Torku Bisiklet Takımı’nın gururu Ahmet Orken, Üçüncülüğü ise Bulgaristan Milli Takımı adına pedal çeviren Yunan Sporcu Charalampos Kasrantas elde etti.
Dereceye giren sporcular için Karaman Aktekke Kent Meydanında ödül töreni düzenlendi. Törene Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Konya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Karaman Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,  Federasyon ve kulüp temsilcileri ile sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Yarışmada dereceye girenlere madalyaları protokol üyeleri tarafından alkışlar eşliğinde takdim edildi. 
Etap yarışmalarında 100 puanlama üzerinde ülke puanlarına katkı sağlayan sporcular Rio’da yapılacak olan Uluslar arası 2016 Olimpiyat Bisiklet yarışmalarına katılmak için etap yarışmalarına katılıyor.
Bugün Karaman’da konaklayacak olan Uluslar arası bisiklet takımları ve sporcuları Etap turlarının bugünkü ayağını da Karaman’da sabah saat 10.00’da verilecek olan start yarışmaları ile başlatacak.