YARALI DOĞAN TEDAVİ EDİLEREK DOĞA'YA BIRAKILDI

TAKİP ET

Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle; 'Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzün görevleri arasında önemli olanlardan bir tanesi yaban hayatı habitatlarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır.

YARALI DOĞAN TEDAVİ EDİLEREK DOĞA’YA BIRAKILDI
Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle; “Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzün görevleri arasında önemli olanlardan bir tanesi yaban hayatı habitatlarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır. Özellikle yaban hayvanlarının tüfek ile vurulması ve elektrik tellerine çarpması sonucu yaralanması veya yorgun düşen yaban hayvanlarının tedavi edilerek doğal ortamına bırakılması yaban hayatının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından önem arz etmektedir. İl Şube Müdürlüğümüzce bu konu ile ilgili Karaman Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sayın Cahit CENK ile görüşülmüş, İl Şube Müdürlüğümüze her türlü desteği vereceğini söylemesi üzerine yaban hayvanlarının tedavisi için işbirliği yapılmaya başlanmıştır. Bu konuda vatandaşlarımızın da yaralı yaban hayvanı gördüklerinde hassasiyet gösterip Müdürlüğümüzle iletişime geçmesi sonucu İl Şube Müdürlüğümüz ekiplerince kontrollü olarak yaban hayvanını alarak Veterinerimize götürmekte ve tedavisi yapılmaktadır. Tedavisi yapılan yaban hayvanı yine ekiplerimizce Veterinerden alındıktan sonra doğal ortamına bırakılmaktadır. 
Bu kapsamda İlimiz Ayrancı ilçesinde bir vatandaşımızın İl Şube Müdürlüğümüzle iletişime geçerek yaralı halde bulduğu Doğan türünde yırtıcı kuşu ekiplerimize teslim etmiştir. Hafif yaralı ve yorgun düşmüş olan Doğan Veteriner Hekimimiz tarafından tedavisi yapılmış ve İl Şube Müdürlüğümüz ekiplerince doğal ortamına bırakılmıştır. 2013 Ekim ayında İl Şube Müdürlüğümüzün Veteriner Hekim Cahit CENK ile yaptığı işbirliği sonucu şu ana kadar toplam 74 adet yaban hayvanı tedavisi yapılmıştır.”