YAPRAK ZAMANI..

TAKİP ET

Karaman'da bağlarında topladıkları asma yapraklarını pazarda satışa çıkaran vatandaşlar, ailelerinin geçimini bu yolla sağlıyor.

Yapraklar semt pazarlarında yerini alırken, hanımlar Kalem gibi zeytinyağlı dolma sarmak için yapraklara akın ediyor. Haziran ayında çıkan son sürgün yapraklar pazarda yerini alırken, toplanan yapraklar tezgâhlarda görücüye çıktı. 

YAPRAK ZAMANI
Asmaların ucunda Haziran ayında çıkan son sürgün yapraklar pazarda yerini aldı. Yağışlar yaprakları sertleştirmeden toplanan yapraklar tezgahlarda görücüye çıktı. Pazar esnafı Karaman yaprağını 8 TL'den satarken bazı köylerinden gelen asma yaprağı 7.5 TL'den alıcı buldu. 
Kentte dün kurulan Perşembe pazarında yaz mevsimine özgü meyve ve sebzelerin tezgahlarda artık daha bir renkli ve bereketli hale geldi. 
Sıcaklara rağmen Ramazan ayında alışveriş ihtiyaçlarını karşılamak için semt pazarının yolunu tutan Karamanlı, Pazar yerinde aradığı ürünü, kalite ve bütçesine göre değerlendirebiliyor. Vatandaş birçoğu yerli meyve ve sebzelerden oluşan yiyeceklerden alarak ihtiyaçlarını gideriyor. Özellikle yazın sevilen meyveleri kiraz, çilek, şeftali, kavun, karpuz en çok rağbeti görenlerin başında yer alıyor.