Yapılan Zamların Ardından Elektrikli ve Benzinli Motosikletlere İlgi Yüzde 50 Arttı

TAKİP ET

Artan benzin ve otomobil fiyatları yüzünden insanlar artık alternatif araç arayışlarına yönelmeye başladı.

Koronavirüs ile başlayan dönem global anlamda kıtlık ve maliyetlerde artış olarak kendini göstermeye devam etti. 
2021 yılının sonu ve 2022 yılının başından günümüze artan petrol fiyatları benzin ve motorine zamlarında beraberinde getirdi. 
Birinci eldeki araçları geçin ikinci eldeki araçlar bile satın alınamayacak fiyatlarda satılmaya başlayınca taşıt almak isteyen insanlar doğal olarak motosiklete yöneldi. Özellikle Motorlu Taşıtlar Vergisi ve sigortadan muaf motosikletlerle ilgi oldukça yoğun.
SİGORTA VE EHLİYET İSTEMEYEN MOTOSİKLETLER TERCİH EDİLİYOR
Gazetemize konuşan, Karaman’da yaklaşık 13 yıldır motosiklet satıcılığı yapan Ali Yozgatlı, artan benzin fiyatlarının ardından vatandaşların motosikletlere yöneldiğini söyledi.
Vatandaşların özellikle motor hacmi düşük, sigorta ve motosiklet ehliyeti istemeyen elektrikli ve benzinli motosikletlere yöneldiğini aktaran Yozgatlı, “Otomobil fiyatlarına gelen zam ve benzine gelen zammın ardından vatandaşlarımız motosikletlere yönelmeye başladı. Vatandaşlar sigortası olmayan ve motosiklet ehliyeti istemeyen motosikletleri tercih ediyorlar. Vatandaşlar 50 CC dediğimiz benzinli motosiklet ve elektrikli motosikletleri artık tercih ediyorlar.” dedi.
YÜZDE 50 ARTIŞ VAR
Geçen yıla olanla motosiklete ilginin arttığına dikkati çeken Yozgatlı, “Geçen yıla oranla motosiklete ciddi derecede bir talep var. Geçen yıla oranla satışlarımızda yüzde 50 artış var. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yoğunluk giderek artıyor” diye konuştu.
Yozgatlı, vatandaşların artık araba yerine motosikleti tercih ettiğini dile getirerek, “Araba zamlarının ardından vatandaşlar az yakan motosikletleri tercih ediyor. 50 CC olan bir motosiklette bir litre ile 50 kilometre gidiliyor. Durum böyle olunca vatandaşlar artık motosikletleri tercih ediyor” dedi.
Yozgatlı, motosiklet fiyatlarının döviz kuruna göre değişiklik gösterdiğini belirtti. Elektrikli motosiklet fiyatlarının 15 binden başladığını, benzinli motosikletlerin ise 20 bin civarında alıcı bulduğunu