Yapay Kalpli Hasta Karaman Devlet Hastanesinde Hayata Döndürüldü

TAKİP ET

Kemal Çelebi, yapılan çalışma ile hayata yeniden döndü

Yapay kalp ile yaşanan Kemal Çelebi, kalp fonksiyonlarını yitirmesi sonucu Karaman Devlet Hastanesinde tekrar hayata döndürüldü. 

Yanında taşıdığı yapay kalp ile hayatını sürdüren Kemal Çelebi, kalp fonksiyonlarını yitirmesi sonucu Karaman Devlet Hastanesine başvurdu.

Acile yatışı yapılan hastaya burada Karaman Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzman Doktoru Ahmet Yılmaz ve Acil Bölümünden Acil Tıp Uzman Doktoru Tuğrul Öngel müdahale ederek hastayı tekrar hayata döndürdüler. 

Kemal Çelebi, Karaman Belediyesi Meclis Üyesi - Karaman Organ Nakli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (KARONDER) Başkanı Ercan Çalışkan ile birlikte Karaman Devlet Hastanesini ziyaret ederek kendisini hayata döndüren doktorlara teşekkür etti. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ercan Çalışkan, “Kemal Çelebi (40) hastamız kalp yetmezliğinden dolayı kalp ef değeri yüzde 18'lere kadar indi ve 2016 yılında organ nakli sırasına yazıldı. Hayatı tehlikede olduğu için Akdeniz Üniversitesi Kalp Damar Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Beyazıt tarafından yanında taşıdığı yapay kalp ile hayata döndürüldü. Şuanda Karamanımızda normal hayatını sürdürmekte. 

Geçtiğimiz hafta tamamen kalp fonksiyonlarını yitirerek Karaman Devlet Hastanesi acil bölümüne yatışını yaptırdık. Karaman Devlet Hastanemizin doktoru ve Karamanlı hemşerimiz Uzman Doktor Ahmet Yılmaz tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Kalp Damar Cerrahi Bölümü Organ Nakli Prof. Dr. Ömer Beyazıt ile telefonda birbirleri ile görüşerek Kemal Çelebi'nin tekrar hayata döndürülmesi Karaman Devlet Hastanesinde gerçekleştirildi. Daha sonra Çelebi tam donanımlı bir ambulans ile tekrar Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevki yapıldı. 

“ORGAN NAKLİNDE GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM”

Ben 2010 yılında genç bir kızın kalbi ile yaşayan bir hasta olarak kendimi bu organ naklinde gönüllü olarak çalışmaktayım. Karaman Organ Nakli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (KARONDER) başkanıyım. Böyle hastalarımızı hayatta tutabilmenin gururunu ve sevincini yaşamaktayım. 

Kemal arkadaşımız normal hayatına döndü. Yaz günü sıcak dolayısıyla kendisi biraz efor sarf ederek bu yetmezliğe bindiğini kanaatine vardığımızı kesinleştirdik. Ben Karaman Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Uzman Doktor Ahmet Yılmaz'a yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Karaman Devlet Hastanesi Acil Bölümünden Acil Tıp Uzman Doktor Tuğrul Öngel de teşekkür ediyorum Kemal Çelebi'yi hayata döndürdüler” diye konuştu. 

“KALBİNİN RİTMİNİ NORMALE ÇEVİRDİK”

Karaman Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Doktoru Ahmet Yılmaz ise açıklamasında, “Kemal Çelebi kardeşimizde yapay kalp pili ve yapay kalp pompası var. Karaman Devlet Hastanemizde ve Antalya’da sürekli takip ettiğimiz bir hastamız. Kendinde hissettiği rahatsızlıklar sebebi ile acile geldi. 

Sıkıntıları son noktaya gelmişti. Yapay kalp pompası olduğu için normalde bu ritimde yaşamak mümkün değil. Yapay kalp pompası olduğu için Kemal bunu tolere edebilmiş. Biz gerek Antalya’daki doktorları ile gerek buradaki ekip arkadaşlarımızla Acil Tıp Uzman Doktor Tuğrul Öngel beyle irtibat haline geçerek Kemal’in kalbine elektro şok vererek kalbinin ritmini normale çevirdik.

Daha sonra da yapay kalp pilinin ayarının yapılması pompasının ayarının yapılması gerekirse farklı müdahalelerinde yapılabileceğini düşünerek tam teşekküllü bir ambulans ile hastamızı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine sevkini sağladık. Orada da 3 günlük bir tedavinin ardından Kemal sağlığına kavuşmuş bir şekilde tekrar Karaman’a geldi. 

“HERKESİ ORGAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUZ”

Kemal organ nakli kalp nakli bekleyen hastalarımızdan biri. Uzun yıllardır yapay kalp cihazı ile yaşıyor. Uygun bir kalp bulunursa kalp nakli olursa artık tamamen sağlıklı bir birey olarak hayatına devam edeceğine inanıyoruz. Bu tür sıkıntıları bu tür ritim bozukluklarını bu tür ölümcül atakları artık bir daha yaşamayacağını düşüyoruz. Herkesi organ bağışına davet ediyoruz. Organ bağışı ile 40 yaşındaki gencecik bir hastanın çok ciddi bir kalp hastasının hayatına çok daha sağlıklı bir şekilde devam edebileceğini biliyoruz. Böyle yaşayan çok hastamız var. Başta derneğimiz başkanı Ercan Çalışkan Beye kalp nakli olduktan sonra hayatına sağlıklı bir şekilde devam ediyor” dedi.