YAKALAMA İHALESİ YAPILDI

TAKİP ET

YABANİ YILKI ATLARI'NI YAKALAMA İHALESİ YAPILDI


    Karaman'ın Karadağ bölgesinde bulunan yabani yılkı atlarını yakalamak için açılan ihale yapıldı.
    Açık ihale usulüyle gerçekleşen ihaleye dört firma katılırken, 368 bin lirayla en düşük fiyatı Kuzeyas Grup firması atları yakalama işini aldı.
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı Karaman Şube Müdürlüğü tarafından Karadağ bölgesinde endemik tür olan anadolu yaban koyunlarının yaşam alanlarına, tarım arazilerine ve ağaçlandırma sahalarına zarar veren, sürüler halinde yaşayan yabani yılkı atlarının kontrolü ve rehabilitasyonu için proje hazırlandı. Hazırlanan proje kapsamında atlarının bakım ile tedavilerinin yapılması, kayıt altına alınması ve sayılarının alanın taşıma kapasitesi seviyesine getirilmesi için ihale yapıldı.
    Karaman Orman İşletme Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen ihaleye dört firma katıldı. İhale öncesi firma yetkililerine ihale şartnamesi hakkında kısa bir bilgi verildi. Muhammen bedeli 595 bin lira olarak belirlenen ihale sonunda 368 bin lirayla en düşük fiyatı Kuzeyas Grup firması verdi. En düşük fiyatı veren firmanın yapılacak olan değerlendirme ve güvenlik soruşturmasının ardından ihaleyi kazanıp kazanmadığı kesinleşeceği öğrenildi.
    Proje kapsamında bölgede sayıları bini bulan yılkı atları ihaleyi alan firma tarafından yakalanacak. Bakım ve tedavilerinin ardından kayıt altına alınacak. Talep halinde ise sahiplendirilecek.