YAĞIZ, 'GOCADÖNME'Yİ KAYBETMEMİZ LAZIM'

TAKİP ET

Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız, Yenimahalle Yukarı Çağlar Köyü arasındaki 'Gocadönme'nin kaldırılmasını söyledi.

Yağız açıklamasında; “Yenimahalle Yukarı Çağlar Köyü arasındaki ‘Gocadönme’yi kaybetmemiz lazım. Ermenek’ten, Güneyyurt’tan kısacası yurdumuzun değişik yörelerinden Taşeli Şehilik Anıtını görmeye gelen misafirler taşıtları ile bu dönemeçte zorlandıkları, hatta zaman zaman bu dönemeçten aşağıya uçan taşıtlar olduğunu görmekteyiz. 
Bu tür kazaların yaşanmaması ve Şehitliğe gelen misafirlerin zorlukla karşılaşmaması için arasındaki ‘Gocadönme’yi kaybetmemiz lazım. Çünkü Şehitlik için bu dönemeç bir eksiklik ortaya çıkarmakta. Şehitliğin önünden yol direk olarak Yenimahalle’ye inebilmeli. Güneyyurt Belediye Başkanı olarak biz üzerimize düşen sorumluluğu hissediyoruz. Bizim yanımızda Ermenek Kaymakamlığımız ve Özel İdaremiz de bu konuya acilen el atmasını bekleriz.  Diğer yandan Şehitliğin çevresine mutlaka bir mesire alanı dizaynı yapılmalı. Artık Şehitlik, masmavi Yukarı Çağlar Kızıcayeri Göletine bakıyor. Böyle bir güzelliği herkesin mesire yerinden doya doya yaşaması lazım.” dedi.