Yağan Kar ve Yağmurlar Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yaptığı açıklamada; "2019 yılı bahar ayında yağan yağışlardan sonra Kasım ayı sonuna kadar ilimizde havanın yağışsız geçmesi çiftçilerimizi belli bir süre tedirgin etmiştir. Ancak Kasımda metrekareye 54 kg., Aralık ayında yağan kar ve yağmur metrekareye 95 kg. yağış bıraktı.Çiftçilerimizi sevindirdi.

Kurak ve yarı kurak bir iklime sahip olan Karaman’da sulama, tarımsal üretimin en önemli unsurlarındandır. Özellikle tarım alanlarının fazla olması ve çiftçilerimizin getirisi yüksek olan sulu tarımı tercih etmeleri su kaynaklarımız üzerindeki baskıyı gün geçtikçe daha da artırmaktadır. Yağan kar ve yağmurlar yeraltı sularımızın artmasına katkı yaptığı gibi, yağışlar devam ettiği müddetçe sulu tarım için yeraltı suyunda çekilmenin de önüne geçecektir.

Aynı zamanda sulama kuyularında harcanan enerji maliyetlerinde de düşüş olacak böylelikle çiftçimiz kar etmiş olacaktır. Hububatlarda 2019 yılında belli bir süre yağışların az olması nedeniyle ekimlerde gecikmeler yaşandığı ancak Aralık ayı içerisinde yağan kar ve yağmur ile birlikte don olayının yaşanmaması çiftçilerimizin yüzünü güldürdü." dedi.