Vekil Ünver'in 'Sesimiz' isimli derginin dağıtımı yapıldı

TAKİP ET

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver'in çıkarmış olduğu 'Sesimiz' isimli derginin dağıtımı yapıldı.

Ünver, milletvekili süresince yaptığı çalışmaları Sesimiz isimli dergide toplamıştı. Yayınlanan dergi ilimizde de dağıtımına başlanıldı.

Dergi hakkında açıklamada bulunan Milletvekili Ünver, şunları aktardı:

“Sizlerin oylan ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Karaman’ı temsil ettiğim 2 yıllık süre içerisinde Karamanımızın sorunlarını milletin verdiği kürsüden dile getirdim, çözüm aradım.

Milletin sıkıntılarına gözleri kör, kulakları sağır bir iktidara karşı, milletimizin beklentilerinin sözcüsü; dahası hemşehrilerimin ve milletimizin sesi olamaya çalıştım. Hemşehrilerimize ve milletimize ‘işte Meclis’teki Sesimiz’ dedirtebilmek için emek verdim. Aldığım geri dönüşlere göre, bunu da büyük ölçüde başardım. Ama yine de yapacak daha çok işimiz var...

Bundan tam 100 yıl önce, 23 Nisan 1920'de; Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk oturumuna en yaşlı üye olması nedeniyle başkanlık eden Sinop Milletvekili Şerif Bey, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazıldığı bilinen konuşmasında; “Ezelden beridir hür ve bağımsız yaşayan milletimiz, bu esareti kesin ve kararlı bir biçimde reddetmiş, derhal vekillerini toplamaya başlayarak yüce Meclisini vücuda getirmiştir.” demiştir.

Bağımsızlık ve hürriyet uğruna başlattığı Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmış bu asil milletin iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisinde sizlerin temsilcisi olarak ikinci yılımı geride bıraktım. Göreve geldiğim günden bugüne dek, TBMM'de dile gelen ilk sözcüklerin izinde; milletimizin hür ve bağımsızlık ateşi ışığında yine hemşehrilerim ve aziz milletimizin derdine ve sevincine ortak, yarınlarına yoldaş olmak için çalıştım.

Bu 2 yıllık süre içerisinde Karaman'ımızın sorunlarını milletin verdiği kürsüden dile getirdim, çözüm aradım. Ülkemizde yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara, halkımızın geleceğini karartacak yasalara ve uygulamalara karşı tüm CHP grubuyla birlikte mücadele verdim, vermeye de devam edeceğim. Milletin sıkıntılarına gözleri kör, kulakları sağır bir iktidara karşı, milletimizin beklentilerinin sözcüsü; dahası hemşehrilerimin ve milletimizin sesi olmaya çalıştım. Hemşehrilerimize ve milletimize işte Meclis'teki Sesimiz' dedirtebilmek için emek verdim. Aldığım geri dönüşlere göre, bunu da büyük ölçüde başardım. Ama yine de yapacak daha çok işimiz var.

Şahsıma verdiğiniz bu kutsal “milleti temsil” görevini bundan sonra da en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ederek, Partimizin 37. Olağan Kurultayında güven tazeleyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı “2. Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” ile inanç ve samimiyetle yürüdüğümüz iktidar yolunda özgürlüklerimizi tekrar kazanmak, daha fazla üretmek, refaha ulaşmak ve hakça paylaşmak için omuz omuza inşa etmeye çalıştığımız yarınların bugünden güzel olacağına olan inancımızla; hep beraber umudu büyüteceğiz. Bu anlamda ne milletimizin bugününü kaybetmeyi göze aldık, ne de yarınından vazgeçtik.

Ayrıştırmadan, kavgadan, kinden, nefretten beslenenlere, Anadolu'nun zenginliklerine nüfuz edemeyen, aydınlanmadan uzak, toprağının ve insanının kıymetini bilmeyen yönetimlere; halkımızı yoksullaştırıp yurttaşlarımız arasına nifak ve cehalet tohumlarını serpiştirmeyi kendi siyasi emellerine ulaşmak için bir yöntem olarak benimseyenlere inat ülkemizin dinmeyen sızılarına ilaç aramaya ve yaralarına merhem olmaya devam edeceğiz.

Milletimizin huzurunu bozan ve çıkardığı huzursuzluktan siyasi çıkar umanlar, bu büyük yanılgılarının ve hırslarının bedelini yine aziz milletimizin demokrasi inancı karşısında mutlaka ödeyecektirler. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi sıfatıyla, ikinci yüz yılında, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni demokrasi ile taçlandıracağız. Ve bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

Bundan 100 yıl önce Türkiye’nin karanlık semasında bir şafak yıldızı gibi parlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında geleceğe yürüyen her bir yurttaşımıza ve hemşehrilerime selam ediyor; sizlerin kıymetli oylan ile Karamanımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil ettiğim 2 yılda yasama faaliyetleri kapsamında yaptığım çalışmaların bir kısmını, “Sesimiz” adlı bu dergide bilgilerinize sunuyorum.”