VEKİL ESER VE ŞEKER PARTİSİNİN İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, partisinin 27’nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı. Kızılcahamam Eliz Hotel'de düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Osmanlı'nın son dönemlerinde ve cumhuriyetin Gazi Mustafa Kemal'in idaresindeki ilk yıllarında çok isabetli bir tercihle Türkiye'nin kendi sanayisini ve savunma alt yapısını oluşturma konusunda önemli adımlar attığını söyledi.

Kendi uçağını, silahını, tankını, topunu, trenini, gemisini, tarım aletlerini fabrikalarını kurma iradesini ortaya koyan bu dönemi ve tüm yöneticilerini tazimle, hürmetle yad ettiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sonra tek parti CHP'si tutmuş bu fabrikaları hepsinin kapısına kilit vurmuş, savunma sanayi teşebbüslerini adeta birer birer boğmuştur. Nuri Demirağ'ın uçak ve tren fabrikası, Nuri Killigil'in silah fabrikası gibi daha ince teşebbüslerin önü tek parti CHP tarafından kesilmiştir. Bay Kemal, biraz şöyle hiç olmazsa tarihi oku, oradan bir şeyler edin. Kim bu ülkede ne kazandırdı, ne verdi? Ülkemizi yardım programları aracılığıyla Amerika'ya mahkum hale getiren bu zihniyetin yol açtığı yıkımın etkileri bizim dönemimize kadar maalesef sürmüştür.

Başbakan olarak 2004 yılında acil olanlar dışındaki tüm hazır alımları iptal etmemiş, yerli üretimin kapılarını eğer açmasaydık son 5 yılda yaşadıklarımızın ardından bugün ne halde olacağımızı tahayyül dahi edemezdik."