VEKİL ESER: "ARPA VE BUĞDAY DEĞERİNİ BULACAKTIR"

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, arpa ve buğdayda 5 kuruş olan prim desteğini, önümüzdeki yıl 10 kuruşa çıkaracaklarını açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, 'Geçen hafta Sn. Bakanımıza iletmiştik, arpa ve buğday değerini bulacaktır' dedi.

 Arpa ve buğdaydaki pirim desteğine ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Arpa ve buğdayda 5 kuruş olan prim desteğini yüzde yüz arttırarak önümüzdeki yıl 10 kuruş olarak ödeyeceğiz. Toprak Mahsulleri Ofisi üzerinden çiftçimizin önümüzdeki hasat döneminde hiçbir şekilde mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Dünya fiyatları üzerinden alacağız. Çiftçimizin herhangi bir endişesi olmasın" dedi.

Pakdemirli, TMO'nun piyasaların ihtiyacı olan arpa ve buğday arzına devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bakan Pakdemirli’nin açıklamasını ardından geçtiğimiz hafta Bakan Pakdemirli’yi ziyaret ettiklerini hatırlatan AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geçen hafta Sn.Bakanımıza iletmiştik, Arpa ve buğday değerini bulacaktır” dedi.

Geçen hafta Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’yu da ziyaret eden Vekil Eser, ziyarete ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: “Bakan Yardımcısı sayın Aksu’ya gerçekleştirilen ziyarette, yeraltı suyu kullanımı ve kuraklık sorunları, gübre fiyatları ile arpa ve buğday ekimi yapan çiftçilerimize desteğin arttırılması, yem fiyatları sorunlarını, Karaman'ımız için çiftçimizi rahatlatacak sulama projelerini ve mavi tünel projemizin aktif hale getirilip bir an önce bitirilmesi hususlarını, pancar üreticilerimizin randevu sisteminde yaşadıkları sorunları ile daha birçok konuda çiftçilerimizin talepleri ve beklentilerini ilettik.”

 

VEKİL ESER'İN TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI MUSTAFA AKSU'YA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARET