VE KARAR GÜNÜ, PAZAR GÜNÜ CUMHURBAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ İÇİN SANDIK BAŞINDAYIZ

TAKİP ET

*Karaman'da 173.500 Seçmen 636 sandıkta oy kullanacak. *Karaman'da diğer seçimlere oranla yaklaşık 150 bin seçmenin oy kullanması bekleniyor.

24 Temmuz Erken Genel Seçimleri için pazar tüm ülkede ve Karaman’da seçmeler Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için sandık başına gidecek.

            Yaklaşık 45 gündür süren süreçte, partilerin Milletvekili adaylarını açıklaması ile de yaklaşık 1 aydır süren propoganda çalışmalarında bugün son gün ve yarın seçmenler sandık başına giderek Türkiye’yi yönetecek kadroları verecekleri oylarla belirleyecek.

            Bu seçimde seçmenler sandık başında bir zarf ve 2 oy pusulası ile oy verme kabinine gidecek. Oy Pusulalarından biri Cumhurbaşkanlı pusulası. Bu pusulada Cumhurbaşkanı adaylarının resimleri altında isim ve soyisimleri ve altta da mühür vurulacak yuvarlak alan olacak. 2. Pusulada ise Partiler, İttifakların yer aldığı Milletvekili Oy pusulası olacak. Bu pusulada İttifak yapan partiler yan yana ve bir alanda olacak, diğer partiler de tek tek yer alacak. Altta da yine mühür vurulacak yuvarlak alan olacak.

            Vatandaşlar Cumhurbaşkanlığında hangi adayı tercih edecekse onun altındaki yuvarlar alana mühür basacak, Milletvekilliğinde de yine hangi partiyi tercih edecek ise o partinin altındaki yuvarlak alana mühür basacak ve her iki pusulayı da aynı zarfa katarak oy sandığına zarfını atarak oy verme işlemini tamamlamış olacak.

            Sabah 08’de başlayacak olan oy verme işlemi saat 17’de sona erecek ve yapılacak sayımlar sonucunda Türkiye’nin yeni dönemdeki Cumhurbaşkanı ve Milletvekilleri belirlenmiş olacak.

            Seçim sonuçları yarın 21’den itibaren verilmeye başlanacak, YSK bu süreyi aşağı çekebilecek.

            Karaman’da toplam 636 sandıkta 173.500 oy kullanacak. Geçen seçilmedeki oy kullanma oranları doğrultusunda Karaman’da muhtemelen 150 bin seçmenin oy kullanması tahmin ediliyor.

            İşte Karaman’da İl Merkez ve İlçelerde Sandık ve Seçmen sayıları;

Uyanış Gazetesi olarak 24 Temmuz seçimlerinin memleketimiz, milletimiz ve Karamanımız için hayırla sonuçlanmasını temenni ediyoruz.