Vatandaşlar Yeni Koltuk Almak Yerine Eski Koltuklarını Yeniletmeye Yöneliyor

TAKİP ET

Mobilya fiyatlarının sürekli yükselmesi, Karaman'da vatandaşları yeni koltuk almak yerine eski koltuklarını yeniletmeye yönlendiriyor.

Mobilya sektöründe artan maliyetler, vatandaşlara yansımaya devam ediyor. Yansıyan fiyatların ardından vatandaşlar yeni koltuk almak yerine eski koltuklarını tamir ettirmeye yöneliyor.
Koltuk döşeme atölyelerinde getirilen eski mobilyalar adeta baştan tasarlanıyor. 
Model ve renk değişiklikleriyle yenilenen koltuk takımları, yeni ev eşyası almakta zorlanan vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.
Koltuk döşeme sektöründe hizmet veren Mehmet Sezen, yeni alınan mobilyaların 20 bin lira civarında olduğunu aktardı.
Evinde mobilya bulunan vatandaşların yeni mobilya almak yerine eskisini yeniletip yeniden kullandığını vurgulayan Sezen, "Vatandaşlar 20 bin lira ve üzeri rakamlar verip yeni bir mobilya almaktansa bize gelmeyi tercih ediyorlar. Gelen mobilyaları komple söküyoruz, iskeleti kalan mobilyanda çatlak kırık var mı diye bakıyoruz. Ardından yayların bakımını yaptıktan sonra diğer işlemlere geçiyoruz. Ardından sünger ve kumaş işlemini gerçekleştiriyoruz" dedi.
Sezen, yenileme fiyatlarıyla ilgili ise "Sandalye 350 lira, oturma grupları 2 tane üçlü 2 tane berjer olmak üzere 9 bin ila 13 bin lira arasında yeniliyoruz. Bir adet üçlü koltuğu ise 3500 liraya yeniliyoruz. Tabi bu fiyatlar kumaşına göre ve kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterebiliyor" diye konuştu.  
 


















karaman koltuk